Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • HR-järjestelmä tuo säästöä ja tuottavuutta yrityksille
21.1.2016 14:12:59

HR-järjestelmä tuo säästöä ja tuottavuutta yrityksille

HR-järjestelmän vastakohta on HR-kaaos

”Kuinkas meidän firman sertifikaatit ovatkaan voimassa? Onhan kaikilla voimassa oleva Tulityökortti? Meille on tulossa asiakas Portugalista, mutta osaakos joku meistä Portugalia tai mistä saisi apua mahdolliseen tulkkaukseen? Onko kaikkien kanssa pidetty kehityskeskustelut? Kellä kaikilla on tänä vuonna tietokoneiden leasing-sopimukset umpeutumassa? Missäs ne ensi kesän rekrytointi-hakemukset oikein olivatkaan?....”

Kysymyksiä satelee päivittäin tai viikoittain, joihin HR:n, palkanlaskijan tai taloushallinnon on löydettävä vastaus. Jokaisessa yrityksessä ja organisaatiossa koko henkilöstöön ja yksittäiseen henkilöön liittyvät tiedot ovat varmasti tallessa jossain muodossa. Paperilla mapeissa, Excel-taulukoissa, Word-tiedostoissa, jossain kansioissa esimiesten omilla työasemilla jne. Haasteena onkin se, että tiedot ovat hajallaan ja jokaista tietoa on käsiteltävä yksittäisenä tietona. Johto saattaa kysyä yllättäen yhteenvetoja, raportteja tai muita tietoja, joita lähdetään kokoamaan eri tietolähteistä. Sitten naputellaan lisää taulukoita ja tuotetaan manuaalisesti erilaisia raportteja.

Voisiko kaikki olla toisin?

HR-järjestelmä – Mihin sitä tarvitaan?

Kaaoksen kesyttää toimiva HR-järjestelmä. Tällöin henkilöstön tiedot ovat yhdessä paikassa, helposti löydettävissä ja raportoitavissa reaaliaikaisesti. Tässä kuvaesimerkki siitä, mitä ominaisuuksia HR-järjestelmä voi esimerkiksi sisältää:

 

HR-järjestelmä Kuva 1: Esimerkki HR-järjestelmän ominaisuuksista.

 

Paljonko teillä kuluu aikaa kaikkeen tähän?

Se on helppo selvittää, täytä lomake ja lasken arvion yrityksenne HR:ään käyttämästä ajasta. Manuaaliseen työhön ja tuplatietojen naputteluun käytettävä aika on helposti muutettavissa myös euroiksi. Kun täytät lomakkeen, samalla muodostuu yrityksenne ROI ( Retrun on investment) eli takaisinmaksuaika HR-järjestelmän hankintakustannuksiin.

 

Mitkä ovat HR-järjestelmästä saatavat hyödyt?

Hr-järjestelmän hyödyt tulevat parhaiten esille silloin, kun se on yksi osa yrityksen tai organisaation toiminnallista prosessia. Työhyvinvointi ja tyytyväinen työntekijä lisäävät yrityksen tuottavuutta ihan huomaamatta. Pienilläkin asioilla on monesti iso vaikutus. Tässä kuvaesimerkki HR-järjestelmän eri käyttäjäryhmistä ja heidän kokemistaan HR-järjestelmän hyödyistä:

 

Kuva 2: Esimerkki HR-järjestelmän eri käyttäjät ja heidän kokemansa HR-järjestelmän hyödyt. Kuva 2: Esimerkki HR-järjestelmän eri käyttäjät ja heidän kokemansa HR-järjestelmän hyödyt.

 

Jutellaan yksityiskohtaisemmin HR-järjestelmän hyödyistä teille samalla, kun käydään yhdessä läpi lomakkeelle jättämäsi tiedot. Voit olla myös yhteydessä minuun, jos sinua jäi askarruttamaan jokin:  Jätä yhteydenottopyyntö

Takaisin blogiin