Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • HR-järjestelmän hankinta - Mitä ottaa huomioon?
25.1.2017 14:23:55

HR-järjestelmän hankinta - Mitä ottaa huomioon?

HR-prosessien ja –käytäntöjen hoitaminen ilman siihen tarkoitettua HR-järjestelmää on usein haasteellista ja aikaa vievää. Valitettavan usein suurin osa HR-toiminnoista vastaavan henkilön ajasta kuluu sellaisiin perustehtäviin, jotka voitaisiin tehdä myös huomattavasti helpommin ja nopeammin.

HR-järjestelmät on kehitetty vastaamaan moniin perinteisten toimintamallien tuomiin haasteisiin sekä helpottamaan paitsi HR-vastaavien, myös koko organisaation arkea. Mutta mitä HR-järjestelmän hankinnan yhteydessä olisi syytä ottaa huomioon?

Ennen kuin lähdet rustaamaan tarjouspyyntöjä eri järjestelmäntoimittajille, huomioi seuraavat asiat:

  1.      Kustannukset

HR-järjestelmän kustannukset vaihtelevat suuresti kumppanista ja järjestelmästä riippuen. Kustannuksiin vaikuttavat mm. palkansaajien määrä, käyttöönotettavien ominaisuuksien tai osien määrä sekä järjestelmän toimitusmuoto.

  1.      Käyttöönoton ajallinen kesto

Käyttöönoton kesto riippuu yhtä lailla mm. käyttöön tulevien osien ja ominaisuuksien määrästä sekä asiakkaan sitoutumisesta projektiin. Yleisesti ottaen hyvin toteutettu ja asiakkaalle kevyt käyttöönottoprojekti vie noin 3-6kk.

  1.      Järjestelmien vertailu

On tärkeää vertailla eri järjestelmiä huolellisesti ja varmistua järjestelmän sopivuudesta, sillä järjestelmän vaihtaminen voi olla paitsi työlästä, myös erittäin kallista. Varmistu siis siitä, että järjestelmä sopii paitsi nykyiseen tilanteeseenne, myös tulevaisuuden tarpeisiinne!

  1.      Oikean kumppanin valinta

Kumppani vaikuttaa kaikkeen: käyttöönottoprojektin kustannuksiin ja pituuteen sekä järjestelmän ominaisuuksiin ja yleiseen toimivuuteen. Kumppanin valinta voi merkittävästikin vaikuttaa siihen, kuinka hyvin uusi järjestelmä otetaan henkilöstön keskuudessa vastaan.

  1.      Oma sitoutuminen hankinta- ja käyttöönottoprojektiin

Projektin onnistumisen kannalta on tärkeää, että kaikilla osapuolilla on riittävästi aikaa keskittyä projektin yksityiskohtiin. Vaikka kumppani huolehtiikin suurimmasta osasta, myös asiakkaan on pidettävä huolta siitä, että pyydetyt toimenpiteet toteutetaan sovitussa aikataulussa.

  1.      Prosessien vastaavuus

Järjestelmän hankinta on eri asia kuin prosessien kehittäminen. Jos siis HR:äänliittyviä prosesseja joudutaan kehittämään samalla kuin järjestelmää otetaan käyttöön, niin järjestelmän käyttöönotto kestää todennäköisesti kauemmin. Tämä ei kuitenkaan ole este käyttöönotolle, päinvastoin.

Opaskuva_hr-jarjestelman-hankinta2.png

 

Kiinnostuitko aiheesta? Suosittelen sinua tutustumaan myös HR-järjestelmän
hankinta –pikaoppaaseemme
! Oppaasta saat lisätietoa mm. HR-järjestelmän ominaisuuksista, hyödyistä ja käyttöönotosta. 

 

Järjestämme aina tasaisin väliajoin myös webinaareja Sympa HR-järjestelmästä. Osallistu webinaariin ja tiedät, mitä nykyaikainen henkilöstöhallinnon hoitaminen on! Ilmoittaudu webinaariin

Muistathan myös muut blogiartikkelimme aiheeseen liittyen:

Kokemuksia HR-järjestelmän hankinnasta

HR-järjestelmä tuo säästöä ja tuottavuutta yrityksille

Takaisin blogiin