Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Mitkä ovat nykyaikaisen työajanseuranta­järjestelmän ominaisuudet?
3.11.2020 8:54

Mitkä ovat nykyaikaisen työajanseuranta­järjestelmän ominaisuudet?

 

Jokaisesta työajanseurantajärjestelmästä tulisi löytyä nämä perusominaisuudet

Monipuoliset työaikatulkinnat, saldot, työaikapankki, loma- ja poissaoloseuranta sekä yksinkertaiset kalenterinäkymät ovat välttämättömyyksiä työajanseurannassa. (Lue lisää välttämättömyyksistä: 5 syytä valita helppo työajanseuranta)

Näiden ohella työajanseurannalle tarpeellisia perusominaisuuksia ovat usein:

  • digitaalinen kellokortti
  • 100 % pilvipalvelu
  • GPS-paikkavarmennus
  • projektiseuranta
  • monipuoliset raportit
  • työmääräimet
  • ohjelman räätälöitävyys

Seuraavaksi käydään läpi, minkä takia tämä luettelo on olennainen sinunkin yrityksesi työajanseurannalle.

 

Digitaalinen kellokortti: Ajastimen avulla työtunnit tulee kirjattua tarkasti ylös

Tarkka ajanseuranta onnistuu työajanseurantajärjestelmästä löytyvän työaika-ajastimen avulla, joka on kuin digitaalinen kellokortti. Ohjelman helppokäyttöisen ajastimen avulla työajanseuranta on kaikista tarkinta ja helpointa. Työtunteja ei tarvitse muistella enää jälkikäteen, kun ajastin napsautetaan päälle työpäivän alussa ja pois päältä työpäivän lopuksi joko mobiilisovelluksessa tai selaimessa. Tällöin kaikki työtunnit ovat täsmällisesti kirjattuja.

 

100 % Pilvipalvelu on huoleton väline työajanhallinnassa

Löydät kaiken työajanhallintaan liittyvän samasta paikasta reaaliaikaisesti, kun työajanseurantasi on pilvessä. Projektitunnit ja yksittäisten työntekijöiden tekemät työtunnit kussakin kohteessa löytyvät parilla napsautuksella.

Samalla säästyt ohjelmistojen asentamisilta, eikä sinun tarvitse koskaan murehtia pilvipalvelun päivittämisestä saati ylläpitämisestä. Näistä asioista palveluntarjoajasi huolehtii puolestasi. Pilvipalvelussa voit myös luottaa siihen, että syötetyt tiedot pysyvät tallessa.

 

GPS-paikkavarmennus tuo varmuutta monin tavoin

GPS-paikannustiedot tuovat työntekijäsi lähemmäksi sinua, toimivatpa he sitten työpäivänsä aikana monissa eri kustannuspaikoissa tai tekevät töitä missä tahansa toimiston ulkopuolella. Tiedät yhdellä silmäyksellä missä kukin on menossa, ja tarpeen tullen pääset nopeasti hyödyntämään tätä tietoa esimerkiksi yllättävien tehtävien työnjakoa organisoidaksesi. Lisäksi GPS-paikkavarmennus tuo myös turvallisuutta: mikäli työpäivän aikana sattuu jotakin, näet oitis ja kyselemättä, missä työntekijäsi ovat.

 

Projektiseurannalla saat projektit haltuun

Työajanseurantajärjestelmästä tulisi löytyä välineitä projektiseurantaan. Hyvässä ohjelmassa on mahdollisuus kohdistaa työtunteja eri projekteille tai asiakkaille palkkalajeittain. Sen lisäksi, että tämä nopeuttaa palkanlaskentaa, tästä hyötyvät myös esimerkiksi projektipäälliköt, jotka voivat seurata työvaiheiden kestoa ja projekteihin käytettyjä tunteja reaaliajassa.

 

Sukella syvälle tuottavuuteen raporttien avulla

Tarkan datan ansiosta tuottavuus voidaan pitää mahdollisimman suurena ja työnjaon suunnitteleminen tehostuu. Ohjelmasta saat selkeitä ja informatiivisia raportteja työajanseurantadatan perusteella. Voit raporttien avulla esimerkiksi tutkia, milloin jokin projekti saattaa ajankäytöllisesti vaatia huomiotasi. Voit myös pureutua projektien tai tehtävien viemään tarkkaan aikaan ja löytää ajankäytölle tehokkaampaa suuntaa. Näin tunnistat vaikkapa kustannuspaikkoja ja tehtäviin käytettyjä työtunteja, joiden suhteen ajankäyttöä voitaisiin kehittää. Lue lisää työajanseurantaraporttien hyödyntämisestä täältä.

 

Työmääräimillä voit jäsentää työntekoa

Työmääräimien avulla voit jakaa työtehtäviä. Työntekijä saa kätevästi ilmoituksen mobiilisovelluksen kautta hänelle jaetuista uusista tehtävistä ja voi kuitata ne. Samalla työntekijä voi tarkistaa hänelle osoitetut työtehtävät yksinkertaisesti yhdestä paikasta. Työmääräimet tuovat hyötyä myös erityisesti etätyöskentelyn suhteen, sillä niiden avulla voidaan ohjata ja selkeyttää työntekoa.

 

Ohjelmaa voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeiden mukaan

Hyvän työajanseurantajärjestelmän ominaisuuksiin kuuluu myös mukautuvuus yrityksesi tarpeisiin. Voit esimerkiksi luoda omia täytettäviä mittareita ja lomakkeita projekteille ja kustannuspaikoille, joihin työntekijät voivat liittää valokuvia, vapaita kommentteja ja sähköisiä allekirjoituksia. Tämän kautta kohteista saatava tieto ja raportoinnin määrä kasvaa.

 

Visma Entry on nykyaikainen ja helppokäyttöinen työajanseurantajärjestelmä, joka sisältää kaikki nämä ominaisuudet. Ota Entry käyttöön itse! Se on helppoa! Kokeile nyt maksutta 14 päivän ajan. 

KOKEILE MAKSUTTA 14 PÄIVÄÄ

 

 

Takaisin blogiin