Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Palkanlaskentaohjelman vaihtaminen – Millaisia uudet ohjelmat ovat?
22.10.2018 14:29

Palkanlaskentaohjelman vaihtaminen – Millaisia uudet ohjelmat ovat?

Tulorekisteri (KATRE) pakottaa monet yritykset vaihtamaan palkanlaskentaohjelman, kun uudistuksen vaatimia muutoksia nykyiseen palkkaohjelmaan ei enää tehdä. Saattaa myös olla, että nykyisen palkkaohjelman tuki päättyy kokonaan. On siis aika kartoittaa valikoimaa uusista vaihtoehdoista!

 

Nykyaikaiset palkkaohjelmat toimivat pilvessä

Et ehkä ole kiinnostunut palkkaohjelman teknisistä ominaisuuksista. Siitä huolimatta yksi asia on tärkeä ottaa esille. Nykyaikainen palkkaohjelma on pilvipalvelu. Käytännössä ohjelma ei vaadi asennusta koneellesi, vaan kirjaudut ohjelmaan nettiselaimella. Mitä tämä mahdollistaa?

1) Voit käyttää palkanlaskentaohjelmaa missä ja milloin vain. Työskentely onnistuu siis kotoa tai kesämökiltä käsin. Työnteko monipuolistuu ja joustavuus lisääntyy selkeästi. Lisäksi, jos esimerkiksi joku työasia jää vaivaamaan, pääset helposti tarkistamaan vaikkapa omasta puhelimesta, lähtivätkö palkat tai muistitko maksaa lisät oikein.

2) Pilvipalvelu on kustannustehokasratkaisu ja usein halvempi vaihtoehto kuin perinteiset lisenssimallin ohjelmat.

3) Pilvipalveluissa käytössäsi on aina uusin ohjelmistoversio. Sinun ei tarvitse enää murehtia ohjelmiston versiopäivityksistä, vaan saat ne käyttöösi automaattisesti.

 

Palkanlaskentaohjelma on helppokäyttöinen ja nopeasti käyttöönotettava

1) Uudet palkanlaskentaohjelmat ovat pyrkineet automatisoimaan ja yksinkertaistamaan palkanlaskentaa, jotta palkanlaskijan aikaa säästyy. Normaalien kuukausipalkkojen maksaminen voi onnistua vain muutamalla hiiren klikkauksella. Ennen monivaiheinen palkkojenmaksu suoraviivaistuu ja nopeutuu huomattavasti.

2) Lomapalkkakertymien laskenta ja tämän jälkeen varauksen tekeminen kirjanpitoon onnistuu jopa alle 10 sekunnissa. Ohjelma luo itse purkutositteet aiemmasta kuukaudesta, jolloin jälleen työvaiheet suoraviivaistuvat.

3) Uusissa palkanlaskentaohjelmissa huomioidaan toki tulorekisterin tuomat uudistukset. Lyhykäisyydessään tulorekisterin myötä palkkaohjelmassa pitää olla poissaolorekisteri. Lisäksi ohjelmassa pitää pystyä yhdistämään sen palkkalajit tulorekisterin vaatimiin tulolajeihin.

4) Nykyaikaiset palkkaohjelmat sisältävät suorat yhteydet pankkiin, jolloin väliohjelmia (esim. monipankkijärjestelmä) ei enää tarvita. 

5) Uuden palkkaohjelman käyttöönottaminen on helppoa, eikä ohjelman toimintojen opettelu ole yhtä haastavaa kuin se vanhan ohjelmasi kohdalla ehkä oli.

Meillä Rauhalassa on pitkä kokemus sujuvista palkanlaskentaohjelman vaihtoprosesseista. Saat uuden palkanlaskentaohjelman käyttöösi kauttamme. Teemme halutessasi puolestasi palkkalajien ja henkilöiden perustamiset ohjelmaan. Hoidamme asianmukaiset koulutukset ja tarjoamme suomalaisen, erinomaiseksi arvotetun tukipalvelun ohjelman käyttöön. 

 

Apua pohdintojesi tueksi

Lataa maksuton opas palkanlaskentaohjelman valintaan. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

PalkanlaskentaohjelmaKuinka valitset uuden palkkaohjelman kerralla oikein?

Lataa opas

 

 

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös seuraavat blogitekstimme:

 

Voit olla suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme, jotka vastaavat kysymyksiisi mielellään:

Jätä yhteydenottopyyntö

 

 

Takaisin blogiin