Rauhalan blogi
 • Etusivu
 • Blogi
 • Selvää säästöä helpottamalla rekrytointia
31.5.2017 14:11:32

Selvää säästöä helpottamalla rekrytointia

Oletko koskaan ajatellut, miten kauan rekrytointi voi viedä aikaa etenkin, jos se tapahtuu sähköpostin kautta? Rekrytointijärjestelmän hankinta helpottaa prosessia huomattavasti. Työaikaa vapautuu muihin töihin ja työnantajakuva säilyy hyvänä. Tässä viisi kohtaa, jotka helpottuvat heti!

 1. Rekrytointi sähköpostin kautta

  Saa kaikki kysymykset samaan paikkaan ja jaa tarvittavien henkilöiden näkyville. Sinulla voi olla oma postilaatikko, vaikka kesätyöntekijöille ja avoimille hakemuksille. Vaikuta itse avoimen työpaikan ilmoituksen kysymysten asetteluun ja kysyttyihin kysymyksiin per hakemus.

 2. Hakemusten vertailtavuus

  Hakemusten saapumisen jälkeen pystyt tekemään yleissilmäyksen siihen, millaisia hakijoita avoinna olevaan paikkaan on hakenut. Samaan taulukkoon saadaan esimerkiksi ikä, palkkatoivetta, koulutusta ja mitä tahansa tärkeitä asioita, joita olet halunnut kysyä hakijoilta. Sähköisten hakemuksien liitteenä on tietenkin myös vapaamuotoiset hakemukset, joista voi havaita persoonaa. Yleissilmäys kuitenkin nopeuttaa ja hakemusten käsittelyä. Halutessasi voit suoraan vertailla vastauksia esimerkiksi avoimen paikan vaatimuksiin.

 3. Saapuneille hakemuksille vastauksien kirjoittaminen

  Miltä tuntuisi muotoilla valmiiksi vastausviesti? Jokaiselle hakemuksensa lähettäneelle voidaan lähetyksen jälkeen kertoa, että hakemus on vastaanotettu ja lähettää vielä tämän jälkeen sähköpostiin vahvistusviesti hakemuksen saapumisesta. Hakijat tuntevat tulleensa huomioiduiksi ja saavat tiedon hakemuksen perille menosta. Työantajakuvaan pystyy vaikuttamaan näinkin pienellä yksityiskohdalla.

 4. Massapostitus haun päättymisen jälkeen

  Ei enää työlästä lähetystä sähköpostin kautta, vaan valitse ne henkilöt, jotka eivät prosessissa edenneet ja lähetä heille yhteinen sähköpostiviesti järjestelmästä. Aikaa tähän kuluu oikeastaan viestin kirjoittamisen verran.

 5. Hakijoista kertyneet tiedot

  Hakemukset saadaan poistumaan automaattisesti järjestelmästä valitun ajan jälkeen.


Tässä lyhyt mainospätkä tarjoamastamme

 Voit myös käydä lukemassa blogin hieman erilaisesta rekryprosessista


Olemme tuottaneet HR-järjestelmän hankintaa harkitseville yrityksille oman oppaan, lataa ja tutustu.

Lataa "HR-järjestelmän hankinta" -opas

 

Takaisin blogiin