Kokemuksia Fennoasta – Energent nykyaikaisti taloushallinnon prosessit

Energent Oy on vuonna 1982 perustettu yritys, joka valmistaa ilmanvaihtokoneita mm. asuntosakeyhtiöiden, päiväkotien, julkisen rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin. Ilmanvaihtokoneet on suunniteltu elinkaareltaan niin, että tuotteen valitseminen, asentaminen ja huoltaminen on helppoa ja koneet toimivat koko käyttöikänsä mahdollisimman pienin kokonaiskustannuksin. Ympäristönäkökulma huomioidaan tuotteissa aina suunnittelusta tuotantoon, logistiikkaan ja kierrätykseen. Yritys työllistää 50 ammattilaista.

  Fennoa kestää taloushallinto-ohjelmien vertailun

  Energentin talouspäällikkönä toimiva Anna Kuusisto oli aikaisemmassa työssään tottunut digitaalisuutta hyödyntäviin taloushallinto-ohjelmiin. 

  - Energentin taloushallinnon prosesseja piti kehittää tähän päivään. Käytössä olevalla taloushallinto-ohjelmalla esimerkiksi osto- ja myyntilaskut kulkivat verkkolasku- ja skannauspalvelun kautta. Kuitenkin manuaalista työtä oli tästä huolimatta liikaa, kuvaa Kuusisto.

  - Ryhdyin kilpailuttamaan useampia palveluntarjoajia ja vertailemaan taloushallinto-ohjelmia. Ensimmäisellä karsintakierroksella suurin vaikuttava tekijä oli hinta. Tämän jälkeen pohdimme yhteystyön sujuvuutta laajemmin, kertaa Kuusisto ja jatkaa:

  - Päädyimme Rauhalan tarjoamaan Fennoa-ohjelmaan. Fennoa on edullinen, mutta laadukas taloushallinto-ohjelma. Ohjelma karsii pois turhat manuaalisen työt. Samalla virheiden mahdollisuus pienenee. Lisäksi Fennoa vähentää muistamisen määrää, sillä automaatiot hoitavat rutiinit.

   

  Rauhalasta löydät kokonaisratkaisut taloushallinnon prosessien tehostamiseen

  Kuusiston mukaan Rauhala on sopivan kokoinen kumppani ja paikallisuus katsottiin valintavaiheessa eduksi. Hienoa oli myös se, että Rauhala pystyi tarjoamaan tytäryrityksensä, Priima Yrityslaskennan, kautta palkka- ja taloushallinnon ulkoistuspalvelut. Kokonaisratkaisu saatiin siis saman konsernin sisältä. 

  Ajankohtana käyttöönotto osui kesälomien sesongille, mutta siitä huolimatta Rauhalassa asiat hoidettiin hienosti. 

  - Käyttöönotto oli valmisteltu hyvin. Rauhalan yhteyshenkilömme valmisteli ohjelmaan tilikartan. Minä puolestani tuotin alkusaldoluvut, jotka Priima uutena tilitoimistonamme vei ohjelmaan. Tämän jälkeen sainkin aloittaa laskujen syöttämisen ja yhdessä Rauhalan kanssa varmistimme, että kaikki sujui ongelmitta ja oikein.

  Kuusisto antaa kiitosta Rauhalan asiakaspalvelulle, joka on nopeasti vastannut tukipyyntöihin. Ongelmatilanteet eivät jää roikkumaan. Rauhala tarjoaa Energentille osaavan ohjelmistotuen ja nykyaikaisen ohjelman. 

   

  "Fennoa on nykyaikainen taloushallinto-ohjelma, joka automatisoi rutiinit sekä vähentää virheiden mahdollisuutta ja manuaalisen työn määrää. Rauhalan kanssa taloushallinto-ohjelman uusiminen sujui mallikkaasti. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja tukipalvelu toimii nopeasti."

  Anna Kuusisto | talouspäällikkö | Energent Oy

  Energent

   

  Olisiko tästä apua?

  Tehokkaat talouden prosessit-1

  Tehokkaat talouden prosessit liiketoiminnan ytimessä - Lataa maksuton opas. 

  • Mitkä ovat tiedolla johdetun taloushallinnon kulmakivet?
  • Talouden prosessien toiminta ideaalitilanteessa. Kuinka se näkyy käytännössä?
  • Kuinka tehostaa talouden prosesseja?
  • Milloin taloushallinto-ohjelman uusiminen on ajankohtaista?

  Lataa opas

  Tietosuoja