3. heinäkuuta 2015 klo 16.15.00

Mikä on webinaari?

Webinaari tarkoittaa verkkoseminaaria. Se on vuorovaikutustilanne, johon osapuolet osallistuvat omilta tietokoneiltaan sijainnistaan riippumatta. Webinaari korvaa siis fyysistä läsnäoloa vaativat tilaisuudet. Rauhalassa webinaarien avulla järjestetään mm. koulutuksia, esittelyjä ja palavereja.

Miten webinaari järjestetään?
Webinaarin järjestämiseksi tarvitset webinaarijärjestelmän. Yksittäinen webinaari-tapahtuma luodaan järjestelmässä eli seminaarille keksitään nimi ja toteutusajankohta. Webinaarin järjestäjä saa tapahtuman luotuaan linkin, jonka hän voi välittää eteenpäin muille osallistujille.

Miten webinaariin osallistutaan?
Webinaariin osallistuaksesi tarvitset aina linkin, jonka kautta voit liittyä siihen. Usein webinaareihin tulee ilmoittautua etukäteen. Rauhalassa avoimiin webinaareihin ilmoittautuminen tapahtuu täällä. Ilmoittauduttuasi saat linkin webinaariin.

Webinaariin tarvittavat välineet vaihtelevat sen tarkoituksen mukaan. Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain kannettavan tietokoneen. Kuitenkin usein osallistuminen edellyttää myös tietokoneeseen liitetyt kuulokkeet ja mikrofonin tai puhelimen. Webinaarissa osallistujat voivat näyttää myös videokuvaa, jolloin web-kamera on tarpeen. Lisäksi webinaarissa voidaan jakaa tietokoneiden näyttöjä ja näin esimerkiksi powerpoint-esityksen esittäminen on helppoa.

Jotta tietää, mitä tarvitsee, kannattaa etukäteen miettiä tilaisuuden luonnetta. Palavereissa on tärkeää ottaa aktiivisesti osaa ja saada omat näkemykset esille. Sen sijaan esimerkiksi tietyn palvelun esittelyä seuratessa pelkkä esittelijän äänen kuuleminen ja näytö näkeminen voi riittää.

Kokeile webinaareja rohkeasti!
Järjestämme vuosittain monia erilaisia webinaareja. Syksyn 2015 avoimet webinaarit ovat nähtävissä tästä. Tapahtumat-sivua päivitämme ahkerasti, joten seuraa ja tiedät aina, mitä mielenkiintoista on luvassa.

Takaisin uutisiin