22. huhtikuuta 2016 klo 0.00.00

Haluamme panostaa yhä enemmän työntekijöiden hyvinvointiin, sillä työhyvinvointi parantaa työn tuottavuutta. Aloitimme Kuortaneen Urheiluopiston työhyvinvointivalmennuksen, sillä uskomme, että työntekijöiden energisyys heijastuu samalla koko työyhteisöön.

Työhyvinvointivalmennuksemme kestää vuoden. Se sisältää etävalmennuksen ja työpaikalla tapahtuvan valmennuksen lisäksi muutaman päivän yhdessäoloa Kuortaneen Urheiluopistolla. Toimitusjohtajamme, Mika Hakanpään, mukaan työntekijöihin panostaminen kannattaa, sillä työhyvinvointivalmennus lisää energisyyttä työpaikalla, vähentää sairaspoissaoloja ja ehkäisee liikunta- ja tukielinsairauksia.

Mukana on 48 työntekijäämme, jotka innostuivat heti projektista. – Yleinen tavoite työpaikalla on oman kehon iän laskeminen. Monet haluavat myös pudottaa painoa, lisätä lihasvoimaa tai parantaa yleisesti elämäntapojaan. Toivon, että innostus jatkuu koko vuoden, Hakanpää kertoo. Hakanpää ajattelee, että työhyvinvointi koostuu työntekijän omasta osaamisesta ja tietotaidosta, henkisestä hyvinvoinnista sekä fyysisestä hyvinvoinnista. – Olemme jatkuvasti mukana erilaisissa työhyvinvointivalmennuksissa, ja yksi osa niistä on liikunta. Fyysinen hyvinvointi ruokkii samalla myös muita osa-alueita.

Tero Viinamäki Kuortaneen Urheiluopistolta on samaa mieltä Hakanpään kanssa. Hän toimii toisena työhyvinvointivalmentajana projektissamme. – Lähdemme arjen pienistä muutoksista. Vaikka elämä on kiireistä, muutokset ovat niin pieniä, että ne on helppo toteuttaa arjessa, Viinamäki kertoo. 

Työhyvinvointivalmennuksessamme keskitytään liikuntaan, ravintoon ja palautumiseen. Nukkuminen onkin yksi tärkeimmistä asioista. – Näin valmennuksen alussa lisäämme esimerkiksi veden juontia, vähennämme istumista ja yritämme sulkea älylaitteet tuntia ennen nukkumaanmenoa. Valmentajan tehtävä on kannustaa ja keksiä uusia ideoita. Järjestämme esimerkiksi kuukausihaasteita, joiden avulla työyhteisö toteuttaa yhdessä jotakin hyvinvointia edistävää. Näin aluksi jokainen yrittää liikkua kaksi ja puoli tuntia viikossa. Viinamäki on huomannut monilla työpaikoilla, että yhteinen projekti on lisännyt työpaikan yhteishenkeä. Liikunnan kautta on helppo tutustua työkavereihin ja kokea asioita yhdessä.

 

Työhyvinvointivalmennus
Kuvassa järjestelmäasiantuntijamme, Miikka, kehon ikä mittauksessa toisen valmentajamme, Senjan, kanssa.

Takaisin uutisiin