Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Ahdistaako matkalaskun tekeminen? Matkalaskuohjelma helpottaa tekemistä
30.11.2016 13:00

Ahdistaako matkalaskun tekeminen? Matkalaskuohjelma helpottaa tekemistä

Tehokas työviikko takana, muutama työmatka eri puolelle suomea, ajettuja kilometrejä, parkkimaksuja ja tarjottuja lounaita. Työviikko pulkassa. Paitsi, että matkalasku!

Otetaanpa käytännön esimerkki: Sovitaan, että hänen nimensä on vaikka Samuli Supermyyjä. Samulin työnkuvaan kuuluu erilaisten yritysohjelmistojen myynti eri puolella Suomea. Joskus Samuli innostuu käväisemään asiakkaidensa kanssa myös ulkomailla. Kilometrejä kertyy.

Eräänä torstaina Samuli Supermyyjä matkustaa tuttuun tapaansa, kuten niin monena muunakin torstaina, asiakkaan luo 200 km päähän asuinpaikastaan. Hänelle tarjotaan paikan päällä aamukahvit ja tapaaminen sujuu mukavasti. Puolenpäivän aikaan lounaalla Samuli tarjoaa vuorostaan asiakkaalle. Samuli Supermyyjä sulkee iltapäivällä työkoneensa, astelee parkkipaikalle autoonsa ja matkustaa takaisin kotiin. Kotona Samuli on puoli kahdeksan aikaan illalla. Samulia väsyttää. Nukkumaan mentäessä Samuli miettii asiakaskäyntiä, käytyjä keskusteluja, onnistuneen yhteistyön aloittamista, mukavaa asiakkaan kanssa nautittua lounasta. Projekti etenee ja homma on hanskassa.

Seuraavana päivänä Samulilla on toimistopäivä, sopimusten puhtaaksi kirjoittamista, sähköposteja, puheluita. Mielessä vilahtaa vähän väliä säännöllisin väliajoin myös ylimääräinen homma – matkalasku.

Tuntuuko joskus siltä, että matkalaskun tekemiseen pitäisi varata yksi kokonainen työpäivä? Vieläpä jos reissuja on kertynyt kuukauden aikana useampi ja kalenterissa lähestyy uhkaavasti kuukauden viimeinen päivä. Mielen saattaa tässä vaiheessa vallata epävarmuus, ahdistus ja tunne siitä, että ei vain yksinkertaisesti ehdi.

Matka- ja kululaskun tekeminen koetaan yleisesti usein epämiellyttäväksi lisätyöksi oman ydinosaamisen ja normaalin työn tekemisen lisäksi.  Myyntipäällikölle on tärkeää, että laskun tekeminen sujuu vaikkapa junassa, hotellissa tai ihan missä vaan. Ettei hänen tarvitse erikseen tulla työreissun jälkeen toimiston kautta, että saa matkalaskunsa tehtyä.

 

Oikealla matkalaskuohjelmalla helpotusta tekemiseen

Onneksi Samuli on onnekas, koska hänellä on käytössään nykyaikainen Visma Expense matkalaskuohjelma. Selainpohjainen Visma Expense on Samulin käytettävissä missä ja milloin vain, millä laitteella tahansa. Älypuhelinsovelluksella Samuli saa kirjattua parkkikuitit ja tarjotun lounaan näppärästi ja nopeasti. Ei ylimääräistä skannaamista tai tallentelua.

Kurkkaa tästä lisää, miten pakollisen ylimääräisen homman voi tehdä myös helposti ja vaivattomasti  Visma.net Expense Matka- ja kululaskut pilvipalveluna.

 

Omakohtainen asiakaskokemus Rauhalassa

Meillä Rauhalassa Visma Expense on helpottanut laskujen kirjaamista huomattavasti, sekä mahdollistanut esimiehille nopean laskujen hyväksynnän. Esimies saa hyväksyttyä matkalaskut vaikkapa toisella pallonpuoliskolla älypuhelinsovelluksen avulla. Myös käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä ohjelman helppokäyttöisyyteen. Voimme keskittyä oleelliseen.

Takaisin blogiin