Rauhalan blogi
23.3.2017 8:35

4 syytä harkita O365:n käyttöönottoa

Office365 yhdistetään usein sähköpostiohjelmaan tai MS Office-ohjelmiin. O365 on kuitenkin huomattavasti laajempi kokonaisuus, joka tuo monenlaisia etuja organisaatiolle. Monet tuntevat Microsoft Office 365:n ainakin nimeltä, mutta tiedätkö, miksi sen käyttöönottoa olisi syytä harkita ja kuinka se lopulta hyödyttää organisaatiota?

O365 lyhyesti

Office 365 on Microsoftin palvelukokonaisuus, joka sisältää kaikki nykyaikaisen yrityksen tarvitsemat työkalut. Se on suunnattu tehostamaan erityisesti PK-yritysten toimintaa sekä tuomaan helpotusta arjen työskentelyyn.

O365:n palveluihin kuuluu mm. yritystason sähköposti, Skype for Business-viestintätyökalu, OneDrive-pilvitallennustila, Yammer-viestintätyökalu sekä perinteiset Office-ohjelmistot. O365:n avulla saat kaikki haluamasi palvelut kätevästi pilvipalveluina ja kiinteällä kuukausimaksulla.

 

Miksi harkita O365:n käyttöönottoa?

1. Kaikki ohjelmistot yhdessä sijainnissa

 Kun kaikki tarvittavat ohjelmistot ja järjestelmät löytyvät yhdestä paikasta, tehokkuus kasvaa huomaamattomasti, eikä jatkuvia investointeja enää tarvita useisiin eri kohteisiin. O365 on jo perusominaisuuksiltaan laaja kokonaisuus, mutta sen laajuutta voidaan myös itse säädellä erilaisten lisäominaisuuksien ja -toiminnallisuuksien muodossa. Parhaimmillaan O365 voi korvata suurimman osan yrityksessä olevista järjestelmistä, mikä tuo automaattisesti kustannussäästöjä ja sulavoittaa toimintaa.

2. Laaja integroitavuus muihin yrityksen tärkeisiin järjestelmiin

Yksi O365:n eduista on sen laaja integroitavuus kolmannen osapuolen ohjelmistojen ja järjestelmien kanssa. Integraatioilla saadaan sulavuutta toimintaan. Myös tunnusten hallinta helpottuu, kun O365 voidaan integroida myös yrityksen omien käyttäjätunnusten kanssa, jolloin samoilla tunnuksilla päästään useisiin eri järjestelmiin käsiksi - kuitenkin tietoturvallisesti.

3. Kustannustehokas kokonaisuus

Office 365 –kokonaisuuden kulut on ennakoitavissa ja budjetoitavissa tarkasti, kun kaikki toimii kiinteällä kuukausilaskutuksella ja lisensointimalli on hyvin joustava. 
Näin varmistutaan siitä, että yritys ei maksa turhasta ja työkalujen ns. tehokäyttäjät saavat kuitenkin kaikki tarvitsemansa työkalut käyttöönsä.

4. Hallittavuutta sähköpostikaaokseen

Monesti perusluontoisten sähköpostilaatikoiden maksimikoko on niin pieni, että sähköposteja joudutaan tyhjentämään tai siirtämään muualle. Näissä ohjelmistoissa ei myöskään usein ole monien kaipaamaa kalenteriominaisuutta lainkaan. Näihin haasteisiin O365 antaa välittömän helpotuksen ja tarjoaa myös arvoa tuottavia lisäpalveluita samassa paketissa tähän rinnalle. Samalla päästään eroon oman sähköpostipalvelimen ylläpitotarpeesta.

Suurin hyöty Office 365:n kohdalla on, että sen avulla yritys saa varmasti toimivat työkalut liiketoiminnan pyörittämiseen ja sujuvaan arkeen, eikä lisensseistä, palvelimista tai versiopäivityksistä tarvitse enää murehtia. Järjestelmän varmuus, huolettomuus ja käytettävyys ovat huippuluokkaa –myös mobiilisti. Muita työkaluja et välttämättä enää tarvitsekaan!

Office 365 ostajan opas

 

Haluatko lukea aiheesta lisää? Suosittelen sinua tutustumaan Tehokkuutta Office365-työkaluilla -oppaaseemme! Oppaassa esittelemme O365-pakettia vielä laajemmin ja annamme vinkkejä mm. työkalun oikeaoppiseen käyttöönottoon.

 

 

Takaisin blogiin