Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Digitaalinen taloushallinto toimii myös kasvun vauhdittajana
3.5.2017 8:34

Digitaalinen taloushallinto toimii myös kasvun vauhdittajana

"Digitaalisuus on tätä päivää”. Näin kuulee sanottavan tänä päivänä lähestulkoon joka yhteydessä ja puheenvuorossa. Taloushallinto ei ole poikkeus tässä suhteessa, vaan myös taloushallinto digitalisoituu kovaa vauhtia. Digitaalinen taloushallinto tarkoittaa kuitenkin myös paljon muuta kuin vain esimerkiksi sähköisiä laskuja. Täysimääräisesti hyödynnettynä digitaalinen taloushallinto sujuvoittaa arkea ja tuo siihen paljon joustovaraa, mutta tukee aidosti myös yrityksen kasvua ja kannattavuutta.

Digitaalinen taloushallinto ei ole yhtä kuin sähköinen taloushallinto

Moni yritys kuvittelee olevansa digitaalisen taloushallinnon piirissä, vaikka todellisuudessa heillä olisi käytössään vain verkkolaskutus tai sähköisten ostolaskujen kierrätys. Sähköisyys ei ole yhtä kuin digitaalisuus.

Aito digitaalisuus tarkoittaa, että kaikki yrityksen taloudenhallintaan ja hyvin suuri osa liiketoimintaan liittyvistä toiminnoista on täysin digitalisoituja. Enää ei tarvita mappeja tai tositekopioita. Digitaalisuus tuottaa selkeää lisäarvoa ja auttaa paitsi rutiinien hallinnassa, myös kasvun aikaansaamisessa.

 

Digitaalisen taloushallinnon parhaimmat puolet

Täysin digitaalinen taloushallinto tuo helpotusta paitsi talousvastaavan arkeen, myös esimerkiksi yrittäjälle ja yksittäiselle työntekijälle – monin eri tavoin. Digitaalinen taloushallinto mahdollistaa liiketoiminnan tarkastelemisen entistä syvemmällä ja moniulotteisemmalla tasolla. Voit löytää täysin uusia yhteyksiä ja kasvun paikkoja jopa huomaamatta.

  • Paperittomuus tuo huolettomuutta, varmuutta ja ajantasaisuutta
  • Paikasta ja ajasta riippumattomuus mahdollistaa toiminnan pyörittämisen mistä ja milloin tahansa
  • Tärkeimmät tunnusluvut ja huomioitavat asiat saa yhdellä silmäyksellä esiin
  • Yksi järjestelmä mahdollistaa kaiken, eikä eri toiminnoille tarvita enää erillisiä ohjelmistoja
  • Koko liiketoiminta digitalisoituu taloushallinnon myötä, kun asiakirjat, sopimukset ja vaikkapa suunnitelmat voidaan säilyttää digitaalisessa muodossa

 

Lisätietoa aiheesta

Opaskuva_digitaalinen_taloushallinto

Olemme koostaneet aiheesta myös pikaoppaan, "Digitaalinen taloushallinto yrityksen kasvun tukena". Oppaasta saat lisätietoa edellä esitetyistä asioista sekä mahdollisesti myös uusia näkemyksiä taloushallinnon digitalisointiin. Opas on suunnattu erityisesti yrittäjille ja PK-yritysten johtohenkilöstölle.

 

Takaisin blogiin