Rauhalan blogi
1.4.2022 10:38

Harjoittelijana Rauhala OnCloudissa

Olen Seinäjoelta kotoisin oleva kolmannen vuoden opiskelija ja opiskelen digitaalisen liiketalouden tradenomiksi SEAMK:ssa. Kuulun ensimmäisten joukkoon Seinäjoella, jotka opiskelevat kyseistä koulutusohjelmaa. Opiskeluun kuuluu yksi viiden kuukauden harjoittelu, jota nyt suoritan Rauhala OnCloudissa. Harjoittelujaksoni kestää tammikuusta kesäkuun alkuun.

 

Harjoitteluun OnCloudille

Opettaja suositteli koulussa meille alan yrityksiä ja Rauhalan nimi nousi listalta esille. Kävin tutustumassa Rauhalaan nettisivujen kautta ja yritys osoittautui mielenkiintoiseksi. Nettisivuilta sain lukea, että Rauhalan OnCloudiin on vieläpä juuri sopivasti harjoittelijahaku auki. Surffailin sivuilla ja luin mm. blogeja. Sivuilta tein havainnon, että Rauhalassa on asiantuntijat ja työntekijät esitelty avoimesti ja kasvollisesti, tämä herätti mielenkiinnon työyhteisöä kohtaan, porukka vaikutti mukavalta. Laitoin hakemuksen ja pian liiketoimintajohtaja Jani Hermans soitti minulle, suoritettiin haastattelu ja sain harjoittelupaikan.

 

Harjoittelun arkea

Olen hoitanut harjoitteluni aikana helpparissa tikettejä, eli ollut asiakastuessa. Olen ollut myös mukana asiakkaalla asentamassa työasemia ja nettiyhteyksiä. Työtehtävien vaihtelevuus asiakaspalvelusta perus työasema-asennuksiin on ollut mukavaa vaihtelua. Olen saanut mukavasti vastuuta ja monenlaisia keissejä hoidettavakseni. Työtehtäviin on hyvin perehdytetty ja ongelmatilanteissa on aina voinut kysyä muilta. Olen saanut hyvin oppia alan konkareilta. OnCloudin porukka on ottanut minut hyvin vastaan työyhteisöön ja tukiverkosto on hyvä. Koulusta opituista tiimi- ja ryhmätyöskentelytaidoista on ollut paljon apua.

Harjoittelua OnCloudissa on jäljellä vielä muutama kuukausi. Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu opinnäytetyön tekeminen ja ammattiin valmistuminen joulukuussa.

OnCloudin tuessa saatetaan olla kuulolla!

 

Takaisin blogiin