Rauhalan blogi
14.1.2022 11:32

Helpotusta tilinpäätösruuhkaan Fennoalla

Tilinpäätösaika on kirjanpitäjällä kiireistä ja stressaavaa aikaa, mistä saada siihen apua? Kello käy ja aika ei tunnu mitenkään riittävän kaikkeen täsmäytykseen ja tilinpäätösvalmisteluihin, ja normaalit arkirutiinitkin pitäisi vielä hoitaa! Reskontra ei täsmää, alv päivä lähestyy ja poistotkin pitäisi vielä laskea… Fennoa tarjoaa helpotusta tähän tuskaan monin eri automaatioin ja helppokäyttöisten toimintojen avulla.

Arkirutiineihin helpotusta

Fennoassa voit jo tilikauden aikana käyttää monia erilaisia automaatioita ja toimintoja, jotka helpottavat arkea ja siten myös sitä tulevaa tilinpäätösaikaakin.

Fennoa tarjoaa mm.

  • automaattitiliöintisäännöt tiliotetapahtumille
  • joka tiliotteella täsmäytys pankkitilin ja kirjanpidon saldolle
  • erilaisia automaatioita sekä osto- että myyntilaskuille
  • tase-erittelyn muodostus
  • tulorekisteri- ja alv-ilmoituksen lähetys automaattisesti
  • hoidettavat asiat etusivulla, erilaiset muistutukset tehtävistä toimenpiteistä
  • reskontrien täsmäytys kirjanpitoon
  • jaksotukset
  • johdon raporteilla voit luoda tarvittaessa omia raporttipohjia käytettäväksi
  • käyttöomaisuuskirjanpito, poistolaskenta

 

Jo näiden ominaisuuksien avulla saat kuukausittain tehtyä täsmäytykset nopeasti eikä se kaikki jää tilinpäätösruuhkaan tehtäväksi. Etusivulla Hoidettavissa asioissa näkyy mitkä kaikki asiat odottavat toimenpiteitäsi, voit myös Tehtävät osiolla luoda itsellesi tai työkaverille erilaisia muistutuksia tehtävistä toimenpiteistä joko kerta- tai toistuvaisluonteisina.

 

Tilinpäätös Fennoalla

Määrittelemällä tileille tase-erittelyn osalta erittelytavan, saat tase-erittelyt näppärästi osaksi tilinpäätöstä. Ja jos määrittely tilillä olikin väärä, vaihda se haluamaksesi ja muodosta tase-erittely, onnistuu vielä vaikka tilinpäätöstä valmisteltaessa.

Tilinpäätös-osiossa voit muodostaa tilinpäätöksestä valmiina muokattavaksi luonnoksen, joka sisältää mm. ohjelmasta muodostuvia tulosraportteja, muokattavia tekstiosiota esim. liitetieto-osion, henkilöstö- ja tilinpäätösmerkinnät. Kansilehti ja sisällysluettelo muodostuvat tietenkin myös. Voit lisätä siihen omia pdf-raporttejasi johdon raporteista muodostettuna ja tehdä tarvittaessa erilaisia taulukkoja esim. oman pääoman muutoksesta muokattavaksi. Mikäli kirjanpidon luvut muuttuvat vielä, voit päivittää raporttien tiedot tilinpäätökseen. Myös Tase-erittelykirjan saat muodostettu suoraan Fennoassa muokattavaksi.

Tilitarkastajat voivat suorittaa tilintarkastuksen jo luonnosvaiheessa omilla käyttäjätunnuksillaan suoraan Fennoassa paikasta ja ajankohdasta riippumatta. Tällöin on vielä mahdollista tehdä siihen tarvittaessa muutoksia.

Kun tilinpäätös ja tase-erittelykirja ovat siinä vaiheessa, että siihen tarvitaan allekirjoitukset, viimeistely sulkee ne eikä muutoksia voi enää tehdä. Nyt voit lähettää ne suoraan Fennoasta sähköisesti allekirjoitettavaksi. Molemmat Allekirjoitetut tilinpäätös ja tase-erittelykirja löytyvät nyt Asiakirjat -osiosta allekirjoitusten kera.

Tilinpäätöksen ollessa valmis, voit muodostaa halutessasi päättyneestä tilikaudesta erillisen arkiston ohjelmasta, joka sisältää tarvittavat raportit

Fennoa mahdollistaa myös tilinpäätöksen lähettämisen suoraan Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) ohjelmasta, joskin PRH:n rajapinta ei voi vielä teknisesti ottaa vastaan yhdistysten, säätiöiden eikä As Oy:n tilinpäätöksiä tällä hetkellä.

 

Haluatko jättää meille yhteydenottopyynnön? Autamme mielellämme.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

 

 

Takaisin blogiin