Rauhalan blogi
12.1.2021 11:31

Kokemuksia yrityksen IT:n ulkoistamisesta

Pohditko yrityksesi IT-toimintojen ulkoistamista? Palveluntarjoajan valinnassa on tärkeää perehtyä IT-tukipalvelun ja itse palveluiden toimivuuteen. Kysy asiakkaiden kokemuksia!

Rauhala OnCloud tarjoaa IT:n ulkoistamispalvelut yrityksille. Meiltä löydät niin asiantuntija-, citrix-, pilvi-, konesali-, tietoturva- kuin tietoverkkopalvelut. Arvojemme mukaisesti haluamme tarjota kaiken kasvollisella asiakaspalvelulla. Lyhyesti sanottuna olemme asiakkaan paras IT-palvelutuottaja, kaveri, tuki ja turva :)

Keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta ja teetämme vuosittain myös isomman asiakastyytyväisyyskyselyn. Seuraavaksi avaamme kyselyn tulokset sinulle. Kyselyyn vastasi 109 asiakastamme ja vastausprosenttimme oli 22 %.

Kysely toteutettiin 1–4-asteikolla. Tämä siksi, että vastaajan olisi aina valittava, kallistuuko oma kokemus enemmän negatiivisen vai positiivisen puolelle. Neutraalit vastaukset harvoin kehittävät toimintaa, ja kyselyn tuloksien pohjalta haluamme juurikin kehitystä tehdä.

Mutta mennään tuloksiin.

 

Kokemuksia Rauhalan tarjoamasta IT-tukipalvelusta

Asiakkaamme voivat olla IT-tukipalveluumme yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen HelpDesk-portaalin kautta. Jokainen tukikanavamme sai arvosanakseen erinomaiset 3,6 / 4.

Lisäksi pyysimme vastaajia arvioimaan, miten tyytyväisiä he ovat IT-tuen tärkeimpiin osa-alueisiin – ammattitaitoon, tavoitettavuuteen ja vastausnopeuteen.  Näin Rauhala OnCloudin IT-tuesta tuumattiin:

  • ammattitaito 3,7 / 4
  • tavoitettavuus 3,5 / 4
  • vastausnopeus 3,5 / 4

Erinomaisesta tuloksesta huolimatta kaikkia osa-alueita olimme vuoden takaiseen kyselyyn verrattaessa pystyneet nostamaan. Suunta on siis oikea!

 

Kokemuksia Rauhala OnCloudin palveluiden käytöstä yritysarjessa

Asiakastyytyväisyyskyselyssä halusimme asiakaspalvelun lisäksi kartoittaa, kuinka tyytyväisiä asiakkaamme ovat itse palveluiden käyttöön, ja olisivatko he valmiita suosittelemaan niitä toisille. Palveluidemme kaikki arvosanat ja suosittelut nousivat niin ikään edeltävään vuoteen verrattuna ja tulokset ovat todella kovat:

Palvelu Palvelun käyttäminen
(max 4)
Suosittelenko toisille
(max 4)
palomuuripalvelut 3,6 3,5
Microsoft (Office) 365 3,4 3,5
konesalipalvelut 3,3 3,3
onpremise* 3,5 3,2


*Onpremise tarkoittaa Rauhalan ylläpitämiä palvelimia asiakkaan tiloissa.

 

NPS-lukumme on erinomaiset 56 

Suosittelua mittasimme myös yritysten väliseen vertailuun sopivalla NPS-mittarilla. NPS vastaa kysymykseen "Kuinka todennäköisesti suosittelisit palvelua/tuotetta ystävällesi tai kollegallesi?" Nollatuloksen voidaan katsoa kertovat siitä, että puolet vastaajista suosittelisi palvelua. Yli 50 arvon tulos on erinomainen. Rauhala OnCloudin NPS-luku on 56.

Tässä vielä muutama asiakkaidemme vapaa kommentti kyselyn lopusta:

  • Hyvä ammattitaitoinen väki !!!
  • Aina on saatu priimaa apua
  • Samaa laadukasta edelleen
  • olen erittäin tyytyväinen, apu on aina löytynyt ja palveluinto on erinomainen. Iso plussa henkilökunnalle.
  • Jatkakaa samaan malliin.
  • Pitäkää sama ryhti
  • Kiitos:)

Olisiko oppaastamme apua?

Yrityksen IT:n ulkoistaminen: mitä se sisältää ja miten se tapahtuu? Opas on teknisten asiantuntijoidemme laatima, mutta ei sisällä teknistä kapulakieltä vaan selkeää infoa kaikille yrityksille.

IT ulkoistaminen-1

Lataa opas

 

 

Jätä yhteydenottopyyntö

 

 

Takaisin blogiin