Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Liikkuva työ tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia
11.7.2017 9:51

Liikkuva työ tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia

 

Perinteinen työ muuttuu jatkuvasti enemmän liikkuvan työn suuntaan sekä paikasta ja ajasta riippumattomuuteen. Liikkuva työ on jatkuvasti lisääntynyt myös meillä Suomessa, mutta edelleen on monia yrityksiä, jotka eivät ole vielä heränneet liikkuvan työn tarjoamiin mahdollisuuksiin. Liikkuva työ tarjoaa kuitenkin paljon etuja sekä työntekijöille että työnantajalle, joten sen valjastamista on syytä vakavasti harkita!

Miksi ja millä tavoin työ muuttuu?

Digitalisaatio, kilpailun kiristyminen ja ylipäätään koko työelämän muutos tuovat mukanaan paljon paitsi haasteita, myös merkittäviä etuja. Vaikka perinteisestä teollisuusympäristöstä ja –ajasta onkin jo tultu paljon eteenpäin, myös tulevaisuus tuo tullessaan paljon sellaista, jota emme osaa vielä edes tänä päivänä ennustaakaan.

Uuden sukupolven työntekijät ovat tottuneet hyvin erilaisiin työympäristöihin kuin vanhempansa ja työn merkityksellisyys on tärkeämpää kuin esimerkiksi työstä saatava palkka.

Monilla aloilla hyvistä osaajista on pulaa jo nyt, eikä tulevaisuus varmasti näytä kirkkaammalta. Ennustukseni on, että osaajakilpailua käydään pian entistä useammilla aloilla. Yritykset eivät käy kilpailua siis vain asiakkaista, vaan pian myös työntekijöistä. Kellokortit, 8-16 –työajat ja omat kulmatoimistot voidaan siis pian unohtaa.

Työnantajien on tarjottava välineitä ja valmiuksia työn suorittamiseen myös muutoin kuin ”perinteisin keinoin”. Miten teillä aiotaan vastata muuttuvan työelämän haasteisiin?

 

Tekevätkö kohta kaikki liikkuvaa työtä?

Liikkuvaa työtä on perinteisesti pidetty esimerkiksi myyntiedustajien työtapana: työpäivä koostuu useista palasista: eri kaupungeista, lukemattomista ajokilometreistä ja monista asiakastapaamisista, ja vain harva hetki kulutetaan samassa sijainnissa.

Nykyään liikkuva työ ei kuitenkaan ole enää puhtaasti ajotyötä tekevien juttu, vaan yhä enemmän ja enemmän suurin osa työssäkäyvistä toivoo etätyömahdollisuutta edes jossain määrin. Lähestulkoon kaikki roolit, joissa työskennellään esimerkiksi verkon välityksellä ja tietoteknisiä ratkaisuja hyödyntäen, voidaan kyllä muuntaa liikkuvaksi työksi - ja täysin tietoturvallisesti. Puhumattakaan nuorisosta ja opiskelijoista, jotka todennäköisesti pitävät liikkuvaa työtä jopa itsestäänselvyytenä! Liikkuvan työn tarjoaminen ja joustava työympäristö voivatkin jopa toimia merkittävänä työsuhde-etuna.

 

Hyötyjä myös työnantajalle

Vaikkakin työelämä muuttuu, ja työntekijöiden muuttuviin ja kasvaviin tarpeisiin on vastattava, ei ole kuitenkaan syytä unohtaa, että liikkuva työ tarjoaa mahdollisuuksia myös työnantajalle.

Liikkuvan työn tekemisen myötä kustannukset vähenevät, työntekijöiden sitoutuvuus ja tyytyväisyys kasvavat ja tuottavuus nousee kohisten. Myyjät ehtivät tekemään reissuillaan enemmän soittoja ja tapaamisia (ja kauppaa!), kun työaikaa ei tarvitse enää kuluttaa ajelemalla edestakaisin toimistolle täyttämään asiakastietoja ja tilauksia järjestelmiin. Joustavat järjestelmät mahdollistavat kirjausten tekemisen missä ja milloin tahansa. Myös kiireisimpiä vuosiaan elävä, kahden pikkulapsen äiti on tyytyväisempi työnantajaansa, kun hän saa hyvillä mielin käyttää suuremman osan päivästään lasten kanssa ja jatkaa töitä illalla. Nuori opiskelija on hyvillään työllistyessään yritykseen, jossa yksilön vapautta ja vastuuta arvostetaan samassa suhteessa, ja kertoo tämän varmasti myös ystävilleen.

Työantajan näkökulma ei siis liity ainoastaan kustannuksiin tai turvallisuuskysymyksiin. Kyse on aidosti ihmisläheisyydestä ja uudenlaisesta työn tekemisen kulttuurista, jota yhä useampi työntekijä ja –hakija arvostaa työpaikkaa valitessaan. Millä tavoin teillä otetaan "uusi työ" vastaan?

 

Lisätietoja aiheesta

Opaskuva_liikkuva_työ

Mikäli haluat lukea lisää liikkuvan työn mahdollistamisesta, suosittelen sinua lataamaan maksuttoman pikaoppaamme aiheeseen liittyen.

 "Liikkuvan työn mahdollistaminen" -oppaastamme saat lisätietoa käytännön toimenpiteistä sekä tietoturvasta liikkuvaan työhön liittyen. 

Liikkuvan työn ratkaisuja mietittäessä on hyvä kääntyä asiantuntijan puoleen, jotta löydetään juuri oikeat ja yrityksen tarpeisiin parhaiten soveltuvat ratkaisut. Mahdollisuuksia on monia, jopa liian monia, ja juuri ne sopivimmat voi olla vaikea tunnistaa omin voimin. On myös paljon sellaista, jossa asiantuntija voi mahdollisesti tuoda lisänäkemystä ja ehdotuksia yrityksen tarpeita vastaavien ratkaisujen rakentamiseen, jotka eivät muutoin välttämättä olisi tiedossakaan.

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaamme, niin tarkastellaan yhdessä teille sopivia ratkaisuja.

Takaisin blogiin