Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Office 365 vai Microsoft 365 – Mitä eroa?
29.4.2020 11:24

Office 365 vai Microsoft 365 – Mitä eroa?

Pitkään puhuttiin Office 365:sta tai O365:sta, mutta yhtäkkiä rinnalla on ruvettu käyttämään termejä Microsoft 365 ja M365. Tämä saattaa herättää hämmennystä monissa. Mikä on tämä M365, eroaako se jotenkin O365:sta, onko kyseessä saman asian päivitetty versio tai kenties uusi brändäys vanhalle tuotteelle? Tämä selvitetään nyt.

Microsoft haluaa yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa Business-sarjan tarjooman. Tämän selkeyttämiseksi Basic-, Standard- ja Premium-lisäykset otetaan Microsoft 365 -nimimuutoksessa käyttöön (ks. alla oleva taulukko). Samalla nimimuutos tuo selkeämmin esiin, että palvelu on paljon muutakin kuin periteiset Office-sovellukset. Perinteisillä Office-sovelluksilla tarkoitetaan esim. Outlook-, Word-, Excel- ja Powerpoint-ohjelmistoja. Microsoft 365 kuvaa siis paremmin palvelun isompaa kokonaisuutta, jonka asiakas saa käyttöönsä. Mitäs muuta paketissa tulee sitten kuin nuo Office-sovellukset? Palvelussa tulee mukana mm. Teams, OneDrive ja sähköpostipalvelin.

Kyseessä on siis nimimuutos, joka selkeyttää palvelupaketteja.

 

Näin palveluiden nimet muuttuvat


  Vanha nimi


  Uusi nimi 21.4.2020 alkaen

  Office 365 Business Essentials

  Microsoft 365 Business Basic

  Office 365 Business Premium

  Microsoft 365 Business Standard

  Microsoft 365 Business

  Microsoft 365 Business Premium

  Office 365 Business

  Microsoft 365 Apps for business

  Office 365 ProPlus

  Microsoft 365 Apps for enterprise

 

Huom! Nimimuutos ei koske Enterprise, Education tai Government paketteja.

 

Kaikkiin Microsoft 365 Business paketteihin kuuluu (ei Apps for..):

  • Office-sovellusten verkko ja mobiiliversiot
  • Sähköposti- ja kalenteritoiminnot
  • Tiedostojen tallentaminen ja jakaminen
  • Tiimityö ja viestintä
  • Tietoturva

Usein kuitenkin on niin, että työntekijät tarvitsevat näiden lisäksi muutakin. Office-sovellusten työpöytäversio, eli ne työasemalle asennettavat sovellukset, tulevat Microsoft 365 Business Standard ja Business Premium paketeissa. Kehittyneiltä uhilta suojautuminen sekä PC- ja mobiililaitteiden hallinta tulevat Business Premium paketissa.

Koska Microsoft 365 Business Premium paketti sisältää Intunen ja Azure AD Premium P1 -paketin, sen avulla saadaan kehittyneet suojat käyttöön kuten Azure Multi-factor Authentication (MFA, kaksivaiheinen tunnistautuminen) ja Conditional Access (ehdollinen pääsy). Lisäksi Intunen avulla saadaan PC- ja mobiililaitteiden hallinta käyttöön.

Näistä ja monesta muustakin lisäturvaa tuottavasta ominaisuudesta lisää seuraavassa blogikirjoituksessa, jonka julkaisemme toukokuussa 2020. Voit kuitenkin kysyä näistä jo nyt Microsoft 365 -asiantuntijaltamme. Laita viestiä myös, jos haluat apua oikeiden Microsoft 365 -palvelupaketin valinnassa.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Hyödynnä myös asiantuntijamateriaalit:

Tietoturvauhkien torjunta ja salattu sähköposti Microsoft 365 -palvelussa

Office 365 vaihtoi nimensä ja on nykyisin Microsoft 365. Millaisia toimenpiteitä yrityksesi on nyt tehtävä turvallisen käytön varmistamiseksi? Entäpä miten sähköpostikäytännöt muuttuvat? Tutustu maksuttomiin webinaaritallenteisiimme ja oppaisiin:

Tutustu maksuttomiin materiaaleihin

 

Takaisin blogiin