Pitkään puhuttiin Office 365:sta tai O365:sta, mutta yhtäkkiä rinnalla on ruvettu käyttämään termejä Microsoft 365 ja M365. Tämä saattaa herättää hämmennystä monissa. Mikä on tämä M365, eroaako se jotenkin O365:sta, onko kyseessä saman asian päivitetty versio tai kenties uusi brändäys vanhalle tuotteelle? Tämä selvitetään nyt.
Microsoft haluaa yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa Business-sarjan tarjooman. Tämän selkeyttämiseksi Basic-, Standard- ja Premium-lisäykset otetaan Microsoft 365 -nimimuutoksessa käyttöön (ks. alla oleva taulukko). Samalla nimimuutos tuo selkeämmin esiin, että palvelu on paljon muutakin kuin periteiset Office-sovellukset. Perinteisillä Office-sovelluksilla tarkoitetaan esim. Outlook-, Word-, Excel- ja Powerpoint-ohjelmistoja. Microsoft 365 kuvaa siis paremmin palvelun isompaa kokonaisuutta, jonka asiakas saa käyttöönsä. Mitäs muuta paketissa tulee sitten kuin nuo Office-sovellukset? Palvelussa tulee mukana mm. Teams, OneDrive ja sähköpostipalvelin.
Kyseessä on siis nimimuutos, joka selkeyttää palvelupaketteja.
Näin palveluiden nimet muuttuvat
|
|
Office 365 Business Essentials |
Microsoft 365 Business Basic |
Office 365 Business Premium |
Microsoft 365 Business Standard |
Microsoft 365 Business |
Microsoft 365 Business Premium |
Office 365 Business |
Microsoft 365 Apps for business |
Office 365 ProPlus |
Microsoft 365 Apps for enterprise |
Huom! Nimimuutos ei koske Enterprise, Education tai Government paketteja.
Kaikkiin Microsoft 365 Business paketteihin kuuluu (ei Apps for..):
- Office-sovellusten verkko ja mobiiliversiot
- Sähköposti- ja kalenteritoiminnot
- Tiedostojen tallentaminen ja jakaminen
- Tiimityö ja viestintä
- Tietoturva
Usein kuitenkin on niin, että työntekijät tarvitsevat näiden lisäksi muutakin. Office-sovellusten työpöytäversio, eli ne työasemalle asennettavat sovellukset, tulevat Microsoft 365 Business Standard ja Business Premium paketeissa. Kehittyneiltä uhilta suojautuminen sekä PC- ja mobiililaitteiden hallinta tulevat Business Premium paketissa.
Koska Microsoft 365 Business Premium paketti sisältää Intunen ja Azure AD Premium P1 -paketin, sen avulla saadaan kehittyneet suojat käyttöön kuten Azure Multi-factor Authentication (MFA, kaksivaiheinen tunnistautuminen) ja Conditional Access (ehdollinen pääsy). Lisäksi Intunen avulla saadaan PC- ja mobiililaitteiden hallinta käyttöön.
Näistä ja monesta muustakin lisäturvaa tuottavasta ominaisuudesta lisää seuraavassa blogikirjoituksessa, jonka julkaisemme toukokuussa 2020. Voit kuitenkin kysyä näistä jo nyt Microsoft 365 -asiantuntijaltamme. Laita viestiä myös, jos haluat apua oikeiden Microsoft 365 -palvelupaketin valinnassa.
Hyödynnä myös asiantuntijamateriaalit:
Tietoturvauhkien torjunta ja salattu sähköposti Microsoft 365 -palvelussa
Office 365 vaihtoi nimensä ja on nykyisin Microsoft 365. Millaisia toimenpiteitä yrityksesi on nyt tehtävä turvallisen käytön varmistamiseksi? Entäpä miten sähköpostikäytännöt muuttuvat? Tutustu maksuttomiin webinaaritallenteisiimme ja oppaisiin:
Takaisin blogiin

Liiketoimintajohtaja, joka johtaa konesali- ja käyttöpalveluiden yksikköä. Insinööripohjalta parantaa asiakkaiden maailmaa teknologian keinoin yhdessä ylivertaisen tiimin kanssa. Vapaa-ajalla löytää itsensä lähes päivittäin jäähallilta joko pelaamassa tai lapsia valmentamassa. Kesä kuluu mökillä veneillessä ja joskus voi jokunen kalakin tulla merestä kyytiin.