Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • SkyPlanner – Tuotannonsuunnittelu ja hienokuormitus tekoälyllä
12.6.2019 8:18

SkyPlanner – Tuotannonsuunnittelu ja hienokuormitus tekoälyllä

Tuotannonsuunnittelu on teollisuuden tärkeimpiä haasteita tulevina vuosina. Robotisaatio ja automaatio ovat levinneet suomalaiseenkin teollisuuteen jo hyvin laajalti. Suurena haasteena kuitenkin on saada työjärjestys ja tuotannon virtaama sellaiseksi, että vältytään pullonkauloilta ja haitariliikkeeltä.

Toimitusvarmuus, eli toimitusten luvatussa ajassa ehtiminen, on myös teollisuusyritystemme haaste kilpailussa suurista kansainvälisistä asiakkuuksista. Hyvä toimitusvarmuus vaatii taitavaa tulevaisuuden ennakointia ja useiden tuotannon yksityiskohtien huomiointia suunnitelmissa.

Erityisen tärkeää tuotannonsuunnittelussa on kokonaistilanteen tuntemus. Informaatiota on teollisuudessa tarjolla nykyisin niin paljon tarjolla, että optimaalisessa tuotannonsuunnittelussa ihmisaivot eivät ole parhaimmillaan. Tekoäly on luonteva ratkaisu ongelmaan ja se tarjoaa vuosiksi eteenpäin myös erinomaista kilpailuetua muuttuvilla markkinoilla.

 

SkyPlanner-hienokuormitus 

SkyPlanner on graafinen pilviohjelmisto, jonka on valmistanut suomalainen Skycode. SkyPlannerilla monimutkainenkin tuotannonsuunnittelu, eli hienokuormitus hoituu vaivattomammin ja lopputulos on optimaalisempi.

SkyPlannerin käyttöliittymässä tuotannonsuunnittelija näkee yhdellä vilkaisulla tuotannon kokonaistilanteen ja eri työpisteiden vaikutuksen toisiinsa tuotannon virratessa näyttöruudulla. Kaikki aloitetut työt ja työkirjaukset ilmestyvät samaan näkymään tuotantosuunnitelman kanssa, joten tuotantosuunnitelmaa voidaan helposti muokata tapahtuneen todellisuuden perusteella. SkyPlanner on siis tehtaan komentokeskus, jonka avulla tuotantoon on parempi näkymä ja kontrolli.

tuotannonsuunnittelu skyplanner

 

Tuotannonsuunnittelun tekoäly

SkyPlanner sisältää tekoälyn, joka optimoi silmänräpäyksessä työt sellaiseen järjestykseen, jossa tuotanto on tehokkaimmin kuormitettu. Tekoäly ottaa huomioon myös yksityiskohtia, joilla tuotantoa voidaan tehostaa entisestään. Esimerkiksi useissa tuotannoissa kannattaa tehdä peräkkäin työt, joissa on samat materiaalit tai työkalut. Kun tuotannossa tulee muutoksia, antaa tekoäly muuttuneessa tilanteessa uuden suunnitelman sekunnissa. Näin voidaan kätevästi reagoida teollisuuden arkiseen haasteeseen, eli jatkuviin muutoksiin.

Tekoäly kykenee myös arvioimaan tarkemmin työn valmistumiseen kuluvan ajan ja siten suhteuttamaan töiden tulevat kestot suunnitelmissaan. Tekoäly ottaa huomioon työntekijöiden ja koneiden väliset erot, jopa eri työvuorojen aiheuttaman vaihtelun. Näin saadaan aikaiseksi suunnitelma, jota tarvitsee vähemmän muuttaa, kun se pohjautuu realistisempaan tietoon. Tekoäly mukautuu siis monimutkaiseenkin arkeen hyvin.

SkyPlannerin tekoäly toimii ihmisen apuna ihmisen kanssa. Se antaa siis ehdotuksia tuotannonsuunnittelijan pyynnöstä ja hänen asettamissaan raameissa. Suunnitelmia voi tuotannonsuunnittelija vielä halutessaan muuttaa ja hyväksyä ne sitten tuotantoon.

Tekoälyä parempi on ihminen ja tekoäly. SkyPlanner tuo ihmisen avuksi älyn, joka tekee töitä väsymättä ja tutustuu kaikkeen olennaiseen tuotantodataan salamannopeasti. 

 

Työvuorosuunnittelu ja työlle leimaus

SkyPlanner sisältää myös sähköiset työmääräimet, työvuorosuunnittelun ja tuntileimauksen mobiililaitteella. Se modernisoi monella tapaa tuotannon työtä ja tekee työnjohdon ja tuotantohenkilöiden välisestä viestinnästä helpompaa. Työvuorojen suunnittelu on olennainen osa tuotannonsuunnittelua ja sen avulla voidaan ennustaa käytettävissä olevat tuotantoresurssit tarkemmin. 

SkyPlanner voidaan kytkeä jokaiseen markkinoilla olevaan toiminnanohjausjärjestelmään, eli ERP-ohjelmistoon. SkyPlanner hakee tietonsa ERP-ohjelmistosta ja myös vie sitä toiseen suuntaan. Näin toiminnanohjausjärjestelmä pysyy hyvin ajantasalla ja sinun ei tarvitse päivittää samaa tietoa moneen paikkaan.

SkyPlanner säädetään ja kustomoidaan vastaamaan jokaisen teollisuuslaitoksen uniikkeja tarpeita, joten se sopii käyttöön kaikkeen teollisuuteen. Tekoäly ei vaadi täydellistä tuotantodataa, koska sellaista ei ole yhdelläkään tehtaalla. Se mukautuu perusversiossaan niihin lähtökohtiin, jotka tehtaassasi on nyt ja tiedonkeruun parantaminen lisää myös optimointiasi tulevaisuudessa.

Moderni tuotannonsuunnittelu on keino erottua perinteiselläkin teollisuuden alalla. Hyvät työkalut mahdollistavat paremman hallittavuuden tuotantoon. Tuotannonsuunnittelu antaa kilpailjoitasi paremman tehokkuuden ja toimitusvarmuuden. Ne ovat tärkeät tekijät hankkiessa uusia asiakkaita ja laajentaessa yhteistyötä vanhojen kumppaneiden kanssa.

 

Pohdintojesi tueksi

Kuinka toimitusketjun hallintaa voi hyödyntää kilpailuetuna? Miten hyödynnät tässä ERP-järjestelmää? Lataa maksuton opas. 

opaskuva_toimitusketju_kilpailuetuna-1Tehokas toimitusketju kilpailuetuna

Lataa opas

 

 

 

Takaisin blogiin