Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Varmuuskopiointi – Pidä huolta yrityksesi tärkeimmästä omaisuudesta?
12.9.2016 12:43

Varmuuskopiointi – Pidä huolta yrityksesi tärkeimmästä omaisuudesta?

Kierrän paljon Pk-yrityksissä keskustelemassa tietoteknisten palvelujen käyttöön liittyvistä asioista. Hyvin tavanomainen tilanne on, että asiakkaalta löytyy muutama palvelin, joissa ajetaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä ohjelmistoja ja säilytetään tärkeitä tiedostoja. Kun keskustelu etenee kohtaan varmuuskopiointi, tilan valtaa usein hetkellinen hiljaisuus. Pienen mietinnän jälkeen tyypillisimmät saamani vastaukset ovat, että…

  • ”IT tukemme huolehtii siitä”
  • ”meidän Leena vaihtaa varmistusnauhat”
  • ”hoidamme Backupit ulkoisille kiintolevyille”

Havaittavissa on selvä epävarmuus asiasta.

Useimmille yrityksille taloushallinnon, asiakasrekistereiden tai CRM järjestelmän sisältämä asiakastieto on yrityksen tärkeintä omaisuutta. Ilman niiden tietojen olemassa oloa yritystoiminta ei jatku. Mielestäni varmuuskopiointi on ja sen pitää olla yksi niistä asioista, joissa ei ole varaa epäröidä.

Perinteisen nauhalle tai ulkoisille kiintolevyille tehtävän Backup tai varmuuskopiointiratkaisun voi helposti korvata nykyaikaisella vaihtoehdolla. Halutut tiedot voidaan varmistaa Internetin yli konesaliin, jolloin ne ovat fyysisesti omien toimitilojesi ulkopuolella ja turvallisessa paikassa. Mikä parasta, varmistustyöt tapahtuvat automaattisesti, eikä sinun tarvitse tehdä asian eteen mitään.

Varmistuspalveluiden ostajan opas

Mikäli kiinnostuit aiheesta, suosittelen sinua lataamaan tietojen varmistamisesta kertovan oppaamme: "Vakuuta liiketoimintasi - Tietojen varmistus toiminnan jatkuvuuden tukena". Opas tarjoaa mm. näkemyksiä tietojen varmistuksen tärkeyteen ja oikeaoppisiin menetelmiin.

 

Takaisin blogiin