Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Yrityksen tietoturva - Miten turvaan liiketoiminnan jatkuvuuden?
2.5.2018 15:16

Yrityksen tietoturva - Miten turvaan liiketoiminnan jatkuvuuden?

 

 

Muutama hyödyllinen vinkki yrityksen tietoturvaa koskien. Tietotekniikalla on keskeinen rooli liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisen kannalta. Tietoturvan näkökulmasta täällä maailmassa tapahtuu koko ajan ja valtavalla vauhdilla asioita, joihin yritysten täytyy reagoida tai muuten varmuudella tulee joskus ongelmia.

Otetaanpa muutama esimerkki: 

  • Yritys A:n palvelin oireilee ja aiheuttaa jatkuvasti ylimääräisiä ongelmia vaikeuttaen päivittäistä työskentelyä. Osaavaa tukea on huonosti saatavilla ja korjaavat toimenpiteet ovat vain tekohengitystä. Liiketoiminnan jatkuvuus ei ole turvattu.
  • Yritys B:n tärkeät tiedot tallennetaan vain henkilökohtaisille tietokoneille. Etenkin toimitusjohtajan koneen sisältämät dokumentit ovat liiketoiminnan kannalta merkittäviä ja arvokkaita. Kesällä etätöitä tehdessä toimitusjohtajan kannettava tippuu mökkilaiturilta veteen. Ei sittenkään niin rentouttava kesäinen työpäivä? Liiketoiminnan jatkuvuus ei ole turvattu.
  • Yritys C:tä kohtaa ikävä, mutta nykyään jo yleinen tilanne. Hakkerit ovat saastuttaneet firman koneet haittaohjelmilla, vaikka käytössä oli ilmainen virustorjuntaohjelma. Sattuipa sivussa vielä tietovuoto, jossa kiusallisesti asiakastietoja karkasi julkisesti tarkasteltavaksi. Liiketoiminnan jatkuvuus ei ole turvattu.

Edellä esitetyissä esimerkeissä yrityksen tietoturva ei selkeästi ole kunnossa. Haittaohjelmat ja muu verkossa oleva roska ovat nykypäivänä täysin ammattitaitoista bisnestä, toki rikollistakin. Päämääränä on ainoastaan rahan hankinta. Tässä asiassa ikävää on se, että ammattirikolliset ovat erittäin hyviä siinä, mitä tekevät! 

Vinkit yrityksen tietoturvaan - Näin varmistat liiketoiminnan jatkuvuuden

1) Suojaa yrityksen kaikki verkkoyhteydet tämän päivän käyttöön tarkoitetulla älykkäällä palomuurilaitteella.

2) Suojaa kaikki päätelaitteet (kannettavat tietokoneet, työasemat, palvelimet, mobiililaitteet jne.) tunnetun valmistajan maksullisella tietoturvaohjelmistolla.

3) Huolehdi, että kaikki liiketoiminnan kannalta kriittinen tieto on varmuuskopioitu ja varmuuskopiot on tehty useampaan lokaatioon.

4) Tarjoa työntekijöille ajanmukaiset ja kunnolliset työvälineet työn tekemiseen. 

Näissä tietotekniikkaa koskevissa kysymyksissä ei ole tyhmiä kysymyksiä! Tämän takia myös me olemme olemassa - Rauhalan OnCloud-palvelut. Olemme suomalainen tietotekniikka-alan perheyritys. Turvaamme yritysten tiedot ja toiminnot ennaltaehkäisevällä toiminnalla.

 

Olisiko tästä apua?

PK-yrityksen tietoturva

Lataa maksuton opas PK-yrityksen tietoturvasta. Näin se pitää järjestää!

Ovatko haittaohjelmat ja virukset todellinen uhka myös suomalaiselle pk-yritykselle ja jos, kuinka niiltä suojaudutaan?

Lataa opas

 

 

Oppaassa kerromme mm.

  • Mikä on haittaohjelmien ja virusten toimintalogiikka ja tavoitteet?
  • Esimerkkejä kuuluisimmista haittaohjelmista
  • Millä tavoilla haittaohjelmat voivat iskeä ja keneen ne tähtäävät?
  • Mitä voin tehdä, jos pahin osuu oman yritykseni kohdalle?

 

Takaisin blogiin