Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • IT-palveluiden ulkoistaminen - kannattaako se?
25.11.2015 12:33

IT-palveluiden ulkoistaminen - kannattaako se?

Otsikko sisältää kysymyksen, jota yrityksesi on syytä pohtia. IT-palvelut kehittyvät kovalla vauhdilla ja informaatiota tulee joka tuutista paljon. Tällöin yrityksen tulee tarkastaa omaa strategiaa ja pohtia, onko IT osa strategiaa. Sen tulisi tänä päivänä olla.

Mistä yritys tietää, mihin kannattaa ja mihin pitää lähteä mukaan?  Muun muassa seuraavia kysymyksiä pohtimalla voi löytää vastauksen siihen, mikä oman yrityksen IT-palveluiden ulkoistamisen tilanne on:

  • Voitko sanoa olevasi tyytyväinen käyttämiesi IT-palveluiden toimintaan?
  • Vastaavatko IT-palvelut tarpeitasi? Ovatko esimerkiksi etätyömahdollisuudet kunnossa?
  • Miten varmistat, että yrityksesi tiedot ovat turvassa ja tallessa tänäänkin?
  • Vastaako saamasi IT-tukipalvelu odotuksiasi?

Kehittyvän tietotekniikan kiemuroissa voi kääntyä asiantuntijoiden puoleen, jolloin huolta tekniikan käytettävyydestä ei tarvitse kantaa yksin. Jos kysymysten läpikäynti herätti pohtimaan IT-palveluiden ulkoistamista, on yksi vaihtoehto konesali. Ohjelmistojen käyttöpalvelut palveluntarjoajien konesaleista ovat hyvä esimerkki tästä ja ohjaavat yrityksen toimintaa tekniseen huolettomuuteen.

 

Mitä ovat konesalipalvelut?

Konesalipalvelut ovat yksinkertaisimmillaan palvelinkapasiteettia jostakin palveluntarjoajan laitetilasta eli konesalista. Palveluntarjoajia on paljon. Tällaisia konesalipalveluja on helpoimmillaan ostettavissa suoraan netistä, esim. Amazonista. Edullinen hinta selittyy sillä, että maksetaan vain käytetystä kapasiteetista. Mutta missä on se palvelu? Moniko osaisi lonkalta mitoittaa tarvittavan kapasiteetin oman yrityksen käytössä oleville järjestelmille?

Liiketoimintaa tukevin ratkaisu ei ole pelkän palvelinkapasiteetin ostaminen ulkopuolelta vaan IT:n ympärille pitäisi muodostaa palvelukerros. On tärkeää, että määritellään tarpeet ja niihin vaadittava teknologia, jonka pohjalle konesaliratkaisu rakennetaan. Jos yritys panostaa pelkän palvelinkapasiteetin ostoon, jää se vaille teknistä tukea.

It-palveluiden ulkoistaminen ei siis ole kunnolla toteutettuna tekninen kikka vaan asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä toteutettu ja yrityksellesi räätälöity toimiva kokonaisuus.

 

Onko IT-palveluiden ulkoistaminen ajankohtaista teillä? Lisäkysymyksiä pohdittavaksi:

Onko IT osa yritysstrategiaanne? Tulisiko sen olla?
Osaatko määrittää tarvittavan kapasiteetin yrityksesi käytössä oleville järjestelmille?
Entä lisenssitarpeet?
Tarvitsisitteko teknistä tukea?

 

Tarkista yrityksesi IT-tilanne keskustellen ilman pakko-ostoa:


Varaa keskusteluaika kanssani

Lataa maksuton IT:n ulkoistamisen opas

 

Takaisin blogiin