Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Mobiili työaikakirjaaminen on työkalu oman suoritukseni johtamiseen
4.11.2016 13:43

Mobiili työaikakirjaaminen on työkalu oman suoritukseni johtamiseen

Mobiilikäyttöinen työaikakirjaus on jokapäiväinen työkaluni itseni johtamiseen ja ajanhallintaan. Oma työviikkoni on viime aikoina jakautunut tasaisesti markkinoinnin, myynnin, koulutuksen, palavereiden ja asiakkaiden parissa. Tähän kun lisätään vielä matka-aikaa, matkalaskun laadintaa, projektinhallintaa ja sisällöntuottamista sekä kehittämistä alkaa olla viikkotyötunnit täynnä. Kaiken tämän kirjaan mobiililla reaaliaikaisesti ja integraation avulla tiedot siirtyvät palkanlaskentaan. Lukijoille tiedoksi, että työnantajani puolesta pelkkä ns. sisään – ulos kirjaus riittäisi.

Pilvipalveluna tuotettavaan työaikakirjausjärjestelmään on määritelty niin työehtosopimuksen asettamat kuin paikallisesti sovitut säännöt koskien työajantulkintaa. Näen reaaliaikaisesti liukumasaldoni, joka auttaa minua suunnittelemaan tulevaisuutta niin töiden kuin vapaa-ajan suhteen. Ei siis tarvitse muistella loppuviikosta faktoja matkalaskun tekemiseen tai laskea yli/ali-työtunteja. Bonuksena olen saanut deadlinen sisältävät tehtävät ajoissa tehtyä.

 

Voisiko digitaalinen työaikakirjaus olla avain liiketoiminnan kehittämiseen?

Pilkun tarkasti kun mennään niin vastaus on kyllä. Ajatellaanpa KiKyä ja sen tuomaa työajanpidennystä 4 minuuttia päivässä tai kolme työpäivää vuodessa mahdollisuutena. Elisan Oyj:n henkilöstöpäällikkö Helena Nousiaisen kirjoitus työnantajan toiveesta LinkedInissä on täydellinen vastaus siihen kuinka työ saadaan tuottavammaksi. Nousiaisen some-julkaisussa sanotaan:

“Olisitko sinä valmis 4 minuutin mindfullness-harjoitukseen, istumaan hiljaa ja hengittämään? Tai vaihtoehtoisesti keksimään työnantajalle 3 liiketoimintaa kehittävää ideaa vuoden aikana? Nousisiko näillä työn tuottavuus tai kilpailukyky nopeammin kuin konttorilla kynää puristamalla? “Saa pölliä!…””

Kannattaisiko siis lanseerata Nousiaisen ajatus ja kokeilla. Työaikakirjaukseen voidaan merkata joko mindfullness tai lisätietokenttään kirjoittaa oma idea kehitysehdotuksesta. Parhaat ajatukset voivat tulla spontaanisti, jolloin mobiili mahdollistaa kirjaamisen tekemisen lenkillä tai leffassa. Asiaa voidaan jatkojalostaa yrityksen sisällä palkitsemalla parhaat ideat mahdollisuuksien mukaan. Voisiko työaikakirjaamista soveltaa ja hyödyntää liiketoimialueesta riippumatta?

Tästä videosta näet kuinka mobiilityöaikakirjaus toimii Rauhalan tuottamana Neptonilla.

Kaipaatko lisätietoja? Lataa maksuton oppaamme. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

 

Toimiva työajanhallinta -opas: 

Lataa opas

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös seuraavat blogitekstimme:

 

Takaisin blogiin