Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Pätkiikö yrityksesi Internet? Mistä apu verkko-ongelmiin?
22.10.2020 10:20

Pätkiikö yrityksesi Internet? Mistä apu verkko-ongelmiin?

 

Luotettavat Internet-yhteydet ovat tärkeä osa lähes kaikkien yritysten toimintaa. Pilvipalveluiden yleistyessä yritykset tulevat yhä riippuvaisemmiksi toimivista verkkoyhteyksistä.

Verkkoliikenteen määrä kasvaa yrityksissä ja netin nopeudella on merkitystä tehokkuuteen. Toimivan netin tärkeydestä huolimatta todella monilla yrityksillä on ongelmia yhteyksien kanssa. Yrityksen sisäverkko on hidas ja netti katkeilee. Nämä ovat merkkejä siitä, että jotain on vialla. Ongelmia ei tarvitse sietää, ne voi korjata.

 

Mistä yrityksen verkko-ongelmat yleensä johtuvat?

Hyvin yleinen syy yhteyksien katkeiluun on viallinen, vanha ja huono kaapelointi. Ongelmien syiden selvittämistä vaikeuttaa usein puutteelliseksi jäänyt dokumentointi seinissä kulkevista kaapeleista, verkon kytkimistä ja muista aktiivilaitteista. Puutteellisen dokumentoinnin takia vian selvitys voi kestää, kun ensin pitää päästä selville, mikä kaapeli lähtee mistä ja minnekin. Selvitys on kuitenkin hyvä tehdä, sillä näihin liittyvät ongelmat eivät katoa itsestään, vaan vaativat reagointia yritykseltä. Vanha kaapelointi ei välttämättä kykene uusien verkkolaitteiden tarjoamiin nopeuksiin. Langaton netti on kiva, mutta silti yritysten on parempi valita kiinteä kaapeliyhteys. Kiinteä verkko voittaa langattoman yhä 6-0. 

Vanhan kaapeloinnin lisäksi yleisiä syitä ovat laiterikot ja puutteellinen vikavirtasuojaus. Mikäli käytössä on langaton verkko, voi asetusten säädössä olla myös virheitä, jotka aiheuttavat ongelmia. 

Vanhat työvälineet voivat olla yksi verkko-ongelmien aiheuttaja. Huolehdi siitä, että työntekijöillä on aina käytössään kunnolliset laitteet. Töitä on mukavampi tehdä ja samalla kehittyvät sovellukset vaativat sen, että laitteidenkin on oltava kunnossa.Mistä yritykselle hyvä verkkoyhteys?

Suosittelemme yrityksille operaattoreiden valokuituliittymiä. Niissä nopeus on omaa luokkaansa ja ne ovat skaalattavissa yrityksen eri tarpeisiin. 

Verkosta puhuttaessa on otettava esille verkkoyhteyksien suojaaminen eli palomuuri. Palomuuri suojaa yrityksesi verkkoyhteydet ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. Sillä hallitaan verkkoliikennettä. Yrityksen tulee valita ns. älykäs palomuurilaite. Palomuurin kautta yritykselle voidaan rakentaa myös verkon varayhteys, kun siihen lisätään 4G-liittymäreititin. Jos primääriyhteys katkeaa, palomuurin automatiikka aktivoi varayhteyden. (Lue lisää palomuurista täältä.)

IT ongelmiin totutaan turhaan; "Meillä tämä laite vaatii aina muutaman uudelleen käynnistyksen...". Saatat ajatella, että kyllä tämän hitaan ja pätkivän netin kanssa vielä pärjäillään. Jos kuitenkin sinulla olisi jo käytössäsi nopea ja toimiva verkkoyhteys, vaihtaisitko hitaaseen ja katkeilevaan?

Apua yrityksesi verkko-ongelmaan saat Rauhala OnCloudista. Kartoitamme tilanteen, teemme ehdotuksen ja halutessanne laitamme IT:n luotettavasti kuntoon. Palvelumme sisältää erinomaisen ja suomalaisen IT-tuen, johon voit olla helposti yhteydessä.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Olisiko aiemmista blogeistamme apua?

 

Takaisin blogiin