Rauhalan blogi
5.7.2017 15:10:18

Työn monipuolisuus nykyaikana

On tavallinen, ehkä hieman kiireisempi työpäivä. Istun työhuoneessani ja kuuntelen toimiston arkisia ääniä: Puhelin soi jossain, taas sama soittoääni joka jää soimaan päiviksi minun päähäni. Joku on tulostimella ja paperi on loppu. Viereisestä huoneesta kuuluu naurua ja näppäimistöjen naputtelua. Ikkunasta paistaa kirkas auringon paiste huoneeseeni. Mietin, kuinka olisi kiva istua ulkona ja tehdä siellä töitä. Hymyilen ja pyörin tuolillani. Sähköpostimuistutus alkaa vilkkumaan koneeni ruudulla. Takaisin työntekoon mars!

Tuntuuko sinusta ikinä siltä, että työtehtäviä on paljon ja niiden läpikäyntiin ei riitä aina aika? Itselläni työn monipuolisuus on suuri rikkaus ja ylläpitää mielenkiintoani jokaiseen työpäivään. Yksikään päivä ei ole täysin samanlainen. Mutta toisinaan joudun rypistämään kulmiani ja miettimään, kuinka aikani riittää päivässä tähän kaikkeen?

Mitä enemmän kasvatan taitojani ja janoan uuden oppimista, sitä enemmän löydän itseni erilaisista työtehtävistä. Mutta mitäs sitten kun huomaan, että aikani ei ole taipuva tähän kaikkeen?

Digitalisaation myötä työtehtävätkin muuttuvat. Yhä enemmän automatisoidaan tehtäviä ja työt jaetaan koneiden ja ihmisten välillä. Sanotaan, että noin kolmasosa työpaikoista katoaa. Kuitenkaan näin ei välttämättä kaikilla aloilla tunnu menevän. Kun rutiinitehtävät automatisoidaan, jää ihmisen tehtäväksi kaikista vaikeimpien ongelmien ratkaiseminen.

Usein tuntuu, että minulla jopa digitaalinen työelämä on lisännyt työtehtävien monipuolisuutta. Nykymaailman työelämässä organisaatioiden työtehtävät vaativat uudenlaista oppimiskykyä sekä monipuolisia taitoja. Yhden ihmisen tulee taipua moniin eri tehtäviin ja uusilta tulijoilta vaaditaan nopeaa ja tehokasta oppimista sekä tuloksia. Tällöin hyvä johtaminen ja työtehtävien organisointi nousee tärkeäksi.

Mitä hyvä organisointi on?

Kun mietin käsitettä ”hyvä organisointi”, tulee itselläni ensimmäisenä mieleen seuraavat asiat:

Niinanblogikuva-1.jpg

 

Käy kurkkaamassa meidän ratkaisut hyvään organisointiin

Aika ei ole taipuvaa, ihmiset ovat

Työajan hallinta ja siinä joustaminen on nykyaikaa. Työajassa voi joustaa sekä työnantaja, että työntekijä. Meillä Rauhalassa on joustava työaika, jolloin me työntekijät pystymme paljon joustamaan työaikojen kanssa, mutta myös työnantaja joustaa työajoissamme. Liukuvaa työaikaa noudattaessamme, voimme mahdollisuuksien mukaan tehdä töitä toisinaan pidempään ja toisinaan taas lyhyempään.

Joustava työaikamme mahdollistaa myös etätyöskentelyn. Tämä helpottaa varsinkin monien kauempana asuvien työajan tehostamista. Aina ei tarvitse kuluttaa aikaa toimistolle tuloon, vaan työt voidaan hoitaa vaikka etätyönä kotona. Mikä parasta, ulkona ollessa aurinkoinen keli, voin siirtyä vaikka ulos tekemään töitäni, mikäli työtehtäväni sen sillä hetkellä sallivat.

Lue myös blogiartikkelimme etätyön johtamisesta.

Takaisin blogiin