Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Yrityksen IT – Hoida nämä perusasiat kuntoon
15.5.2019 12:07

Yrityksen IT – Hoida nämä perusasiat kuntoon

Nykypäivänä harva yritys pärjää ilman tietotekniikkaa. Vain harvan yrityksen sisältä kuitenkaan löytyy ymmärrystä tietotekniikasta. Siksi monissa tapauksissa IT onkin kartoittamaton joukko IT-kyhäelmiä, joilla toiminta on saatu jotenkin pyörimään siedettävästi. 

Tietotekniikan toimivuuden tärkeys tulee erityisesti esiin ongelmatilanteissa. Omakohtaisesta kokemuksesta tiedämme kaikki, että IT-ongelmat turhauttavat nopeasti. Savu nousee korvista heti, jos esimerkiksi verkkoyhteydet pätkivät tai järjestelmät toimivat hitaasti. Yrityksen tietotekniikkaan kiinnitetään usein huomiota kuitenkin vasta ongelmien ilmaannuttua. On huonoa bisnestä odottaa aina katastrofiin asti. Siksi ennaltaehkäisevä näkökulma toimii myös tietotekniikan kohdalla.

 

Mitä yrityksen IT:stä pitää ainakin olla kunnossa?

Lyhyesti todettuna kunnossa pitää olla IT-infra ja tietoturva.

IT-infra on kattotermi sille, että tietotekniikka on rakennettu palvelemaan yrityksen työntekijöitä ja liiketoiminnan tavoitteita. IT-infran rakentamisen tulisi lähteä yrityksen tarpeista ja tavoitteista:

  • Onko yrityksellä useita toimipisteitä?
  • Montako työntekijää yrityksellä on?
  • Millaisia järjestelmiä käytetään?
  • Onko tarvetta etätyöskentelymahdollisuuksille? 

IT-infran tekninen toteutustapa voi olla vuokrattu konesali, omat palvelimet, pilvipalvelut tai näiden yhdistelmä. Koska tietotekniikka rakentuu yrityksen strategialle, oikea toteutustapa on miellyttävä käyttää ja se tukee liiketoiminnan tavoitteita.

Tietoturvan avulla huolehditaan, ettei verkossa liikkuva roska vaaranna omaa tai sidosryhmien liiketoimintaa. Ammattimainen verkkorikollisuus ja sen tuottamat haittaohjelmat sekä tietojenkalastelu ovat todellinen uhka yrityksille ja tarve niiltä suojautumiseen kasvaa koko ajan. Varsinkaan tietoturva-asioissa yritys ei voi toimia "vähän sinne päin". Tästä syystä yrityksellä on oltava erilaisia suojauskerroksia, puhutaan kerroksellisesta tietoturvasta. Sen osa-alueita ovat mm. verkkoyhteydet suojaava palomuuri, päätelaitteet suojaava virustorjuntaohjelmisto ja tietojen varmistaminen. 

Lisää tietoa IT-infrasta ja tietoturvasta löydät oppaastamme. Oppaassa mm. nopea testi, jolla tarkistat, ovatko yrityksesi tietoturva-asiat kunnossa.

yrityksen IT palvelut 

Lataa maksuton opas. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään

Lataa opas

 

 

 

Olisiko aiemmista blogeistamme myös apua:

 

Takaisin blogiin