Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Nykyaikainen työajanseurantajärjestelmä arkea helpottamaan
7.3.2023 10:27

Nykyaikainen työajanseurantajärjestelmä arkea helpottamaan

 

Nykyaikaiset työajanseurantajärjestelmät toimivat täysin pilvipalveluna ajasta ja paikasta riippumattomana, kunhan nettiyhteys löytyy. Työaika voidaan kirjata reaaliajassa niin selaimessa, mobiilissa kuin tarvittaessa myös työaikapäätteellä. Monipuoliset järjestelmät takaavat työaikalain, työehtosopimusten ja paikallisten sopimusten mukaiset automaattiset työaikatulkinnat, liukuvan saldoseurannan sekä kattavat loma- ja poissaoloseurannat. Kaikki tieto löytyy yhdestä paikasta selkeästi raportoituna sekä integraatiot mahdollistavat tiedon siirron helposti esimerkiksi suoraan palkkaohjelmaan tai projektituntien siirron toiminnanohjausjärjestelmään. 

Lue lisää miten helppo työajanseuranta helpottaa arkeasi 5 syytä valita helppo työajanseuranta

 

Reaaliaikainen ja nopea tuntien kirjaus helpottaa työtuntien tarkistusta

Työntekijät pääsevät tarvittaessa myös itse korjaamaan virheellisiä leimauksia tai syöttämään poissaolojaksot etukäteen, jolloin esihenkilölle jää vain tuntien tarkistus ennen palkkasiirtoa. Kirjattu työaika ja poissaolot ovat reaaliaikaisesti niin työntekijän itsensä kuin esihenkilön nähtävillä. Kattavat raportit takaavat esimerkiksi projektin johtajille ja yrityksen johdolle arvokasta tietoa projektituntien seurantaan.

Reaaliaikainen työajan kirjaus: Kun työajan voi kirjata helposti ja nopeasti vaikkapa mobiilissa, tulee työaika ja mahdolliset projektitunnit kirjattua oikein eikä tarvitse päivän tai viikon päätteeksi miettiä miten työtä on tehty. Tällöin työajanseuranta on myös kaikille osapuolille näkyvää ja oikeudenmukaista. Tunnit raportoidaan oikea-aikaisesti ja saman arvoisesti.

 

100% Pilvipalvelu takaa huolettoman käytön

100 % pilvipalvelu tekee työajanhallinnasta helppoa ja vaivatonta. Kaikki tieto on tallessa yhdessä paikassa ja reaaliaikaisesti. Kirjattu työaika ja projektitunnit ovat aina saatavilla vain parilla klikkauksella ilman erillisiä ohjelmistoasennuksia. Käyttöoikeustasot määrittävät mitä tietoja kukin henkilö voi ohjelmasta nähdä, eikä käyttöoikeudet ole yhden henkilön takana. Pilvipalveluna toimivat ohjelmat ovat aina tietosuoja-asetusten ja muiden lakivelvoitteisten määritysten mukaisia eikä sinun tarvitse huolehtia ohjelmistopäivityksistä.

 

Projektikohtainen tuntien seuranta työn tuottavuuden tukena

Projektille kirjaus mahdollistaa työtuntien seuraamisen esimerkiksi projekti- tai asiakastasolla. Näin voidaan seurata työn tuottavuutta ja projektiin käytettyä aikaa ja laskuttaa tunnit kirjatun työajan perusteella. Työntekijä voi itse päivän aikana tarvittaessa muuttaa työn kohdennetta, mikäli työtä tehtäisiin useammalle eri projektille päivän aikana.

 

Kattavat raportit työajan seurannan ja palkanlaskennan tueksi

Raporttien avulla saadaan valmiiksi tulkittua tietoa työtunneista, ylitöistä, saldokertymistä, poissaoloista ja vuosilomista. Kattava raportointi helpottaa sekä esihenkilöitä, palkanlaskijaa että yrityksen johtoa. Tuntien tarkistus on vaivatonta, kun ohjelma tulkitsee taustalla työajan valmiiksi ja näin myös virheiden määrä pienenee, kun palkanlaskijalle saadaan ajantasaista tietoa valmiiksi tulkituista työtunneista. Yrityksen johto voi puolestaan seurata projektiin käytettyä aikaa tai mahdollisia projektin ylityötunteja ja tietoa voidaan hyödyntää esimerkiksi jatkossa projektityön suunnitteluun.  Lue lisää työajanseurantaraporttien hyödyntämisestä täältä.

 

Ohjelma on räätälöitävissä yrityksesi tarpeiden mukaan

Nykyaikainen työajanseurantajärjestelmä on myös muokattavissa yrityksen tarpeiden mukaan. Tärkeintä on, että ohjelmaan voidaan määrittää oikeanlaiset työaikatulkinnat huomioiden myös tes- ja paikalliset sopimukset lakivelvoitteisten sääntöjen lisäksi. Näin valmiiksi tulkittu tieto voidaan tarvittaessa siirtää integraatioiden avulla suoraan palkka- tai toiminnanohjausjärjestelmiin palkanmaksua ja laskutusta tai muuta seurantaa varten. Monta manuaalista työvaihetta jää pois ja virheiden mahdollisuus pienenee, kun tunnit on laskettu ja tulkittu jo valmiiksi työajanseurannassa oikein. Valmiiden ja muokattavien raporttien sekä työaikalomakkeiden avulla saadaan kerättyä arvokasta dataa seurannan pohjaksi.

 

Visma Entry on nykyaikainen ja helppokäyttöinen työajanseurantajärjestelmä, joka sisältää kaikki nämä ominaisuudet. Ota Entry käyttöön itse! Se on helppoa! Kokeile nyt maksutta 14 päivän ajan. 

KOKEILE MAKSUTTA 14 PÄIVÄÄ

 

 

Takaisin blogiin