Suomen Meripelastusseura vaihtoi taloushallinto-ohjelmansa nykyaikaisempaan

Suomen Meripelastusseura on perustettu vuonna 1897. Seura toimii meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestönä. Sen päätehtävänä on auttaa merihätään joutuneita rannikolla ja sisävesillä. Lisäksi seura jakaa tietoa veneilyturvallisuuden parantamiseksi ja pyrkii näin aiheuttamaan positiivista asennemuutosta. Toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien työhön. Meripelastajia yhdistää auttamishalu ja pyyteetön työnteko.

  Rauhalan toimittama automatisoitu ja digitaalinen taloushallinto-ohjelma sopii erinomaisesti järjestöille

  - Lähdimme tekemään kartoitusta uuden taloushallinto-ohjelman hankkimiseksi. Muutokseen ryhtyminen ja vertaileva selvitystyö veivät paljon aikaa, mutta se kannatti. Ohjelmistomarkkinoilta löytyy kovin monenlaisia taloushallinnon ohjelmia. Valtaosa näistä on yrityksille ja yritysten tarpeisiin suunnattuja. Järjestötoiminta sisältää erityispiirteitä, jotka asettavat vaatimuksia taloushallinnon ohjelmalle. Näitä ovat esimerkiksi tilikartan muokattavuus, haluttu budjetointitapa, rajapinnat, pankkiyhteydet, kehitys- ja korjausvaikuttaminen sekä mahdollisuus järjestön jäsenyhdistysten tilipitoon, kuvaa Meripelastusseuran talouspäällikkö Tiina Hietikko.

  - Selvitystyön jälkeen tarjousvertailuun pääsi kolme eri taloushallinto-ohjelmaa ja toimittajaa. Valitsimme Rauhalan toimittaman Fennoa-ohjelman. Fennoa on automatisoitu ja digitaalinen, moderni taloushallinto-ohjelma.  Myös Rauhalan palveluun kuuluvalla henkilökohtaisella asiakaspalvelulla oli vaikutusta päätökseen. Pienelle organisaatiolle asiakas- ja kehityssuhde on keskiössä. Rauhalan asiantuntemus, muutososaaminen sekä henkilökohtainen paneutuminen järjestömme prosesseihin olivat ensiarvoisen tärkeitä päätökseen vaikuttavia seikkoja, iloitsee Hietikko.

   

  Rauhalan kanssa käyttöönotto ja yhteistyö sujuvat

  - Rauhalan asiantuntijoiden tuntemus järjestötoiminnan tarpeista ja erityispiirteistä oli oleellinen osa onnistunutta käyttöönottoa. He osasivat johdattaa meitä eteenpäin käyttöönottoprosessissa ja tiesivät, mitä oli järkevin tehdä milloinkin. Tieto kulki hyvin, kertoo Hietikko ja jatkaa:

  - Jos minun pitäisi kuvailla Rauhalan asiakaspalvelua yhdellä sanalla, olisi se ”HYVÄ!". Rauhala on luonteva ja luotettava yhteistyökumppani. Myös se, että Rauhala on kotimainen perheyritys, vaikutti positiivisesti päätökseemme. 

  - Nyt kun Fennoa on ollut meillä jo tovin käytössä, voin vain todeta, että juuri näin nykyaikaisten ohjelmien pitääkin toimia! Toimistossamme ohjelman käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Fennoan myötä tietojemme läpinäkyvyys ja ajantasaisuus ovat lisääntyneet. Järjestön budjetin ja likviditeetin seurantaa varten saamme tiedot helposti Fennoasta. Muokattavat raportit ovat myös huippujuttu! Fennoa selkeä taloushallinnon ohjelma. Suosittelen sekä Rauhalaa että Fennoaa, päättää Hietikko.

   

  ”Rauhalan toimittama taloushallinto-ohjelma, Fennoa, sopii järjestöille erinomaisesti. Fennoa on nykyaikainen ja selkeä taloushallinto-ohjelma, johon käyttäjämme ovat erittäin tyytyväisiä. Fennoan monipuoliset raportointimahdollisuudet nopeuttavat ja helpottavat työtä. Rauhalan asiakaspalvelu on toiminut alusta asti hyvin ja saamamme palvelu on ollut henkilökohtaista, ihmiseltä ihmiselle.”

  Tiina Hietikko | Talouspäällikkö | Suomen Meripelastusseura

  meripelastus-1

   

  Digitaalinen vai sähköinen taloushallinto, kumpi sopii sinun yrityksellesi?

  Lataa maksuton tallenne suositusta webinaarista. Mitkä ovat digitaalisen ja sähköisen taloushallinnon erot? 

  Katso webinaaritallenne

  digitaalinen vai sähköinen taloushallinto

  Tietosuoja