Kurikan Kaukolämpö sai Rauhalasta liiketoimintaa tukevat IT-ratkaisut

Kurikan Kaukolämpö on vuonna 1980 perustettu osakeyhtiö, jonka omistaa Kurikan kaupunki. Yhtiö tuottaa, siirtää ja myy lämpöä Kurikassa. Yhtiön tytäryritys, Ilmajoen Lämpö Oy, myy ja siirtää lämpöä Ilmajoella. Lisäksi palvelutarjontaan kuuluvat myös asiakkaiden lämmön ja energian käyttöä koskevat tarkistus-, huolto- ja informaatiopalvelut. Kurikan Kaukolämmölle on tärkeää, että käytetyt polttoaineet ovat kotimaisia ja paikallisia – turve ja uusiutuvat, puuperäiset energialähteet kuuluvat valikoimaan. Toimitettu kaukolämpö on ympäristöystävällinen, luotetttava ja turvallinen lämmitysmuoto. 

  Oikea IT-kumppani ottaa asiat hoitaakseen

  Kurikan Kaukolämmön tietoliikenneyhteydet olivat rakennettu hyvin yksinkertaisesti. Nopeasti kävi ilmi, että käytössä oleva oma reititin ja ADSL-yhteydet eivät riittäneet toiminnan tukemiseksi.  Kuntaliitosten myötä yhtiön toimialueet laajenivat ja myös toimipisteiden määrä kasvoi. Tietoteknisiä ratkaisuja piti kehittää.

  - Muutostilanteessa digitalisoimme vahvasti prosessejamme. Otimme käyttöömme enenevästi pilvipalveluita. Halusimme myös yhdistää eri toimipisteemme toisiinsa ja panostaa tietoturvaan, kertoo Kurikan Kaukolämmön toimitusjohtaja Petri Viinikainen.

  Yhtiö oli jo aiemmin tehnyt yhteistyötä muiden IT-palveluntarjoajien kanssa, mutta toimivat käytänteet ja yhteinen sävel löytyivät vasta Rauhalan kanssa.

  - Muilta IT-palveluita tarjoavilta tahoilta emme ole saaneet järkeviä ja liiketoimintaamme kokonaisvaltaisesti tukevia ratkaisuehdotuksia. Usein asiat jäivät kesken ja epävarmuustekijöitä oli liian monia, jotta yhteistyö olisi voinut toden teolla alkaa tai että oikeasti toimivia teknisiä ratkaisuja olisi löytynyt. Rauhalan palvelusuunnittelija perehtyi liiketoimintamme tarpeisiin ja teki selkeät toimintamallit. Itselleni tuli varma olo siitä, että vihdoin löysimme oikeat tekniset ratkaisut ja yhteistyökumppanin, kuvaa Viinikainen.

   

  Palvelu skaalautuu yhtiön tarpeiden mukaiseksi

  Yhteistyöhön ryhdyttiin. Kurikan Kaukolämmön omat palvelimet siirrettiin Rauhalan konesaliin. Kaikki palvelut ovat Rauhalan toteuttaman verkkoratkaisun kautta käytettävissä useammasta toimipisteestä ja toimipisteiden välillä. 

  Lisäksi Rauhala hoitaa tietoturva- ja palomuuripalvelut sekä tarjoaa monipuoliset työkalut Microsoftin Office 365 -palvelun kautta. Yhtiön ERP-järjestelmä vietiin myös Rauhalan avustuksella pilveen ja on näin käytettävissä ajasta ja paikasta riippumattomasti.

  - Myös työasemat hoituvat nykyään Rauhalan toimesta. Aiemmin ostimme itse tekniset laitteemme, joita koitimme sitten asentaa ja laittaa ne käyttövalmiiksi. Täytyy myöntää, että asennukset menivät välillä vähän sinne tänne. Nyt Rauhala hoitaa jokaisen työpisteen kuntoon ja saamme koneet käyttövalmiina itsellemme, iloitsee Viinikainen.

  Käyttöönotto ja projektit ovat jääneet Viinikaisen mieleen positiivisena kokemuksena:

  - Siirtymät olivat hyvin suunniteltu ja aikataulutettu. Palveluiden käyttöön ei tullut suurempia katkoksia, kun siirtoja tehtiin.

   

  Arki sujuu ja asiakaspalvelu pelaa

  Erityisen tyytyväinen Viinikainen on Rauhalan asiakaspalveluun: 

  - Rauhalasta saa aina apua. Ennen Rauhalaa tekniset ongelmat saattoivat roikkua ilmassa viikkoja, kun ratkaisuja odoteltiin. Hermo meni kaikilta. Nyt saan soittamalla suoraan kiinni Rauhalan asiantuntijat. Vastausajat ovat lyhyet ja ongelmat ratkeavat nopeasti. Rauhalan asiantuntijat ovat tulleet tutuiksi ja palvelulla on kasvot. Rauhalasta on käyty paikan päällä juttelemassa ja hoitamassa asioista, ja he soittelevat vielä perään kuulumisia. Se on hienoa!

  - Yhteistyömme Rauhalaan on kehittynyt kuukausien aikana. Uusimpana asiana olemme siirtäneet asiakkaidemme energialukemat Rauhalan konesaliin. Sisäisesti käytössämme ollut työasema ei ollut tietoturvan ja varmuuskopioiden kannalta riittävällä tasolla. Halusimme siirtyä turvallisempaan ja paremmin hallittavaan ratkaisuun, kertoo Viinikainen syitä viimeisimmän kehityshankkeen taustalta. 

  - Suurin yhteistyömme hyöty on se, että tietotekniikka toimii varmasti, järkevästi, hallitusti ja tietoturvallisesti. Henkilökohtaiselta kannalta katsottuna myös liikkuvan työn mahdollisuuteni ovat parantuneet, sillä pääsen käsiksi palveluihin ajasta ja paikasta riippumatta, päättää Viinikainen.

   

  "Aiemmin yritimme hoitaa yrityksemme tietotekniikan itse. Tietotaitomme ja aikamme eivät kuitenkaan riittäneet. Rauhalan OnCloud-palveluiden asiantuntijat ovat alusta alkaen toimineet liiketoimintamme parhaaksi. He tietävät, kuinka tietotekniikka saadaan kustannustehokkaasti tukemaan yrityksen toimintaa. Yritysarki sujuu, kun Rauhala hoitaa tietotekniikan. Asiakaspalvelu on huippuluokkaa ja olemme tyytyväisiä yhteistyöhömme."

  Petri Viinikainen | toimitusjohtaja | Kurikan Kaukolämpö Oy

   

  kurikan kaukolämpö

   

  Sinua saattaa kiinnostaa myös oppaamme liikkuvan työn mahdollistamisesta:

  Opaskuva_liikkuva_työ

  • Ovatko liikkuva työ ja etätyö sama asia?
  • Liikkuvan työn edut työntekijälle ja työnantajalle
  • Suomalaiset yritykset ja liikkuva työ
  • Liikkuvan työn mahdollistaminen käytännössä
  • Liikkuva työ ja tietoturva

  Tietosuoja