Lähetysyhdistys Kylväjä löysi yhdistykselle sopivan kirjanpito-ohjelman

Lähetysyhdistys Kylväjä on vuonna 1974 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkolähetysjärjestö. Kylväjä toteuttaa myös kehitysyhteistyöhankkeita Suomen valtion myöntämällä kehitysyhteistyön hanketuella ja omarahoitteisesti. Järjestö toimii työalueillaan yhteistyössä kansallisten luterilaisten kirkkojen, toisten järjestöjen, kansainvälisten organisaatioiden ja paikallisten toimijoiden kanssa. 

  Monipuolinen kirjanpito-ohjelmien kartoitustyö tuotti halutun tuloksen ja valintakriteerit täyttävä ohjelma löytyi

  Lähetysyhdistys Kylväjän vanha kirjanpito-ohjelma oli tullut elinkaarensa päähän. Ohjelman ylläpito päättyi ja käyttäjien oli lähdettävä kartoittamaan uusia järjestelmiä. 

  - Ryhdyimme kahden muun järjestön kanssa yhdessä kartoittamaan uusia kirjanpito-ohjelmia. Tutustuimme eri ohjelmistoihin, palveluntarjoajiin ja saimme useita tarjouksia. Kartoituksen tekeminen yhdessä oli antoisaa, sillä meille syntyi laaja kuva tarjottavista vaihtoehdoista. Lopputulemana Kylväjä päätti ottaa käyttöönsä Fennoan, digitaalisen ja automatisoidun taloushallinto-ohjelman, muistelee talousjohtaja Petri Javanainen ja jatkaa:

  - Päätöksentekoon vaikutti vahvasti se, että pääsimme itse kokeilemaan Fennoa-ohjelmaa hyvin nopeasti. Minua ihastutti käyttöliittymän keveys ja sen toimivuus eri päätelaitteilla. Nyt ohjelmaa jo pidempään käyttäneenä olen huomannut, kuinka kätevää on, kun välttämättömät asiat voi hoitaa tienpäällä vaikka puhelimella. Fennoa on 12. taloushallinnon järjestelmä, jota olen käyttänyt ja oman kokemukseni mukaan näistä kaikista helppokäyttöisin.

  - Lisäksi valintaan vaikutti se, että Fennoan hinnoittelu ei perustu käyttäjämääriin. Aiemmissa ohjelmissa on tuntunut joskus turhauttavalta maksaa käyttäjistä, jotka käyvät muutaman kerran vuodessa ohjelmassa ostolaskun hyväksymässä. Fennoan hinnoittelu on kuukausiperusteita ja järkevää, kertoo Javanainen.

  - Kaikkein painavimmat valintakriteerit olivat kuitenkin ohjelman ominaisuudet. Fennoan kautta saimme käyttöömme kaiken tarvittavan. Myös Rauhalan asiantuntemus ja asiakaspalvelu vakuuttivat. Yhteistyöstä näki, että siihen panostettiin aidosti heti alusta asti, iloitsee Javanainen. 

   

  Automaatiot ja digitaalisuus toivat yhdistyksen nykypäivään

  Javanaisen mukaan Fennoan käyttökokemukset ovat hyvät – onhan järjestelmä niin helppokäyttöinen. Ohjelman kautta on saatu automatiikkaa mm. tiliotteisiin. Hänen arvionsa mukaan päivittäisten tiliotteiden käsittelystä 75–90 % käyttää automatiikkaa hyväkseen. Fennoan automaatiot ovat vähentäneet merkittävästi manuaalisen työn määrää. 

  Myös ostolaskujen sähköinen kierrätys ja hyväksyntä on nyt vaivatonta järjestössä, jossa työntekijät tekevät liikkuvaa työtä. Verkkolaskutuspuoli toimii näin tehokkaasti. 

  - Fennoan kehitystyö ja kuukausittaiset päivitykset sekä asiakaspalautteen kuunteleminen ovat myös tehneet vaikutuksen. Ohjelma pysyy ajan tasalla ja on tuonut meidät 90-luvulta tähän päivään. Aikamoinen upgrade, naurahtaa Javanainen.

   

  "Fennoa on 12. kirjanpito-ohjelma, jota olen käyttänyt ja kokemukseni mukaan niistä kaikista helpoin. Nykyaikaisen kirjanpito-ohjelman digitaaliset ja automatisoidut ominaisuudet tehostavat taloushallinnon rutiineja. Fennoa sopii hyvin yhdistyksien taloushallinnon hoitamiseen. Liikuvan työni takia Fennoa on näppärä myös responsiivisuutensa vuoksi. Voin hoitaa välttämättömät asiat tienpäällä vaikka puhelimella."

  Petri Javanainen | talousjohtaja | Lähetysyhdistys Kylväjä

   

  kylväjä

   

  Automaatiot taloushallinnossa

  Lataa suositun webinaarimme tallenne. Mitä kaikkea taloushallinnosta voi jo automatisoida ja voiko automaatioihin luottaa?

  Katso video

  Automaatiot taloushallinnossa

  Tietosuoja