Nykyaikainen ERP-järjestelmä tuotannonohjauksen ja palkanlaskennan kokonaisuudella

Peltitarvike on jo 1965 perustettu kattokaivojen ja linjakuivatuskourujen valmistaja. Markkinajohtajana Peltitarvike on myös edelläkävijä kattoturvallisuustuotteiden kehittäjänä ja valmistajana. Asiakkaita ovat mm. rakennus-, LVI- ja vedeneristysalan yritykset. Lisäksi palveluihin kuuluvat laserleikkaukset- ja alihankintapalvelut metalliteollisuudelle.

  ERP-järjestelmän tulee vastata yrityksen vaatimuksiin

  Peltitarvike oli käyttänyt vanhaa ERP-järjestelmäänsä jo vuodesta 2006. Vanhan järjestelmän käyttämisen jatkaminen olisi vaatinut isoja päivityksiä, joiden ei katsottu enää palvelevan Peltitarvikkeen tarpeita. Uutta vaihtoehtoa ryhdyttiin etsimään. Toiveena oli löytää ratkaisu, joka sisältäisi sekä toiminnan- ja tuotannonohjauksen kokonaisuudet sekä palkanlaskennan. Haasteita kartoitusvaiheessa tuotti erityisesti tuotannonohjausratkaisun löytäminen. Monet tarjolla olevat tuotannonohjauksen ratkaisut toimivat vanhoilla mekanismeilla, eivätkä palvelleet Peltitarvikkeen tarpeita.

  - Emme halunneet järjestelmää, jonka toimintoihin joudumme mukautumaan, vaan halusimme järjestelmän mukautuvan meidän toimintatapoihimme. Arjessa emme halua tehdä turhia työvaiheita vain sen takia, että ERP niitä vaatii, kuvaa Peltitarvikkeen talouspäällikkö Kristian Bärlund. 

  Erään ohjelman kanssa edettiin käyttöönottovaiheeseen, mutta pian toimittaja joutui ilmoittamaan, etteivät meille tärkeät toimintamallit olleetkaan mahdollisia. "Sinne päin" -tyyppiset ratkaisut eivät kiinnostaneet Peltitarviketta ja kartoituskierros jouduttiin aloittamaan uudestaan. 

  - Meillä oli pitkä, aikaisempi yhteistyökokemus Rauhalan kanssa. Päätin soittaa Rauhalan asiantuntijalle ja kysyä vaihtoehtoja. Tiesin, että Rauhala tarjoaa toiminnanohjausratkaisut, mutta ilokseni sain kuulla palveluiden laajentumisesta SkyPlanner- tuotannonohjauksen ratkaisuilla yritysyhteistyön kautta. Tämä keskustelu antoi eväät sille, että jatkoa hyvin sujuneelle yhteistyölle ryhdyttiin selvittämään. Lopulta päädyimme Rauhalan tarjoamaan Visma.net ERP -ratkaisuun, jota laajennettiin SkyPlanner-tuotannonohjauksella ja Visma Payroll -palkanlaskentaosiolla. Vaikka etsimme valmista kokonaisratkaisua, lopulta Visma.net ERP:n, SkyPlannerin ja Visma Payrollin yhdistäminen oli toimivin kokonaisuus meille. Järjestelmät sopivat yhteen niin hyvin, etten erota Payrollia toiminnanohjauksesta erilliseksi ohjelmaksi ollenkaan, kertoo Bärlund.

   

  ERP-kokonaisuuden päivitys tuo hyötyjä

  - Alun inhimillisen hämmennyksen jälkeen henkilökunta pääsi yllättävän nopeasti mukaan muutokseen ja he ymmärsivät, miksi muutostoimia vaadittiin. Henkilökunta on ollut tyytyväinen järjestelmiin, tiivistää Bärlund ja jatkaa:

  - Kehityksen jälkeen palkanlaskentamme on nopeutunut ja kirjanpidon manuaalisten työvaiheiden määrä on vähentynyt merkittävästi. Myös esimerkiksi myyntitilausten syöttö on vaivattomampaa. Suurimmat positiiviset vaikutukset tulevat kuitenkin olemaan varastonhallinnassa ja valmistustoiminnoissa. SkyPlannerilla haetaan saldojen oikeellisuutta, täsmällistä tietoa materiaalihinnoista ja valmistusajoista, hintakierron vauhdittamista ja katelaskennan helpottamista. Ratkaisuilla siirrymme mututuntumasta faktaan ja tietoon.

  - Rauhalassa asiantuntemus on kohdallaan. Yrityksemme asiat eivät jää pöydälle makaamaan, vaan niitä viedään eteenpäin ja asiat ratkeavat. Asiat etenevät sovitusti ja luotettavasti, päättää Bärlund.

   

  "Visma.net ERP, SkyPlanner ja Visma Payroll -järjestelmät ovat yhdessä toimiva kokonaisratkaisu. Järjestelmät nykyaikaistavat toiminnanohjauksen, tuotannonohjauksen ja palkanlaskennan prosessit. Rauhalan kanssa asiat etenevät sovitusti ja luotettavasti."

  Kristian Bärlund | talouspäällikkö | Peltitarvike Oy

  nykyaikainen erp-jarjestelma

   

  Voisimmeko auttaa yritystäsi?

  Kaipaatko apua toiminnanohjauksen nykyaikaistamisessa? Täytä viereinen yhteydenottolomake ja olemme sinuun yhteydessä. Keskustellaan vaihtoehdoista.

   

  Tietosuoja