Työajanseurantajärjestelmä, joka palvelee koko yrityksen tarpeita

Lakeuden Etappi Oy järjestää lakisääteisen jätehuollon kahdeksan omistajakuntansa alueella (Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri). Jätteenkuljetus, -käsittely sekä tiedotus ja neuvonta hoituvat Etapin toimesta alueen noin 130 000 asukkaalle. Yhtiöllä on 70 ekopistettä ja 11 jäteasemaa toimialueellaan sekä jätehuoltokeskus Ilmajoella. Yhtiöllä on myös oma biokaasulaitos, joka tuottaa biojätteestä ja puhdistamolietteestä biokaasua ja maanparannusraetta. Etappi on Westenergy Oy:n jätevoimalan suurin omistaja.

  Lakeuden Etapilla oli tarve uusia työajanseurantajärjestelmänsä. Vanhaa työajanseurantajärjestelmää pystyivät käyttämään yrityksen toimistolla ja biokaasulaitoksella työskentelevät työntekijät, mutta kenttätyössä toimivat joutuivat kirjaamaan työtunnit käsin paperille. Uutta ratkaisua lähdettiin etsimään.

  Valintakriteereinä uudelle ohjelmalle olivat paikasta riippumaton mobiilikäyttö sekä integroitavuus palkanlaskentaohjelmaan. Vertailua tehtiin eri järjestelmien ja palveluntarjoajien välillä.

  - Rauhalan tarjoama Nepton-työajanseurantajärjestelmä täytti vaatimuksemme. Lisäksi meillä oli aikaisempaa kokemusta yhteistyöstä Rauhalan kanssa, kuvaa Etapin taloussihteeri Liisa Österman.

  - Käytössämme oleva TES vaatii erityistä tuntemusta ja Rauhalassa oli kokemusta vastaavan TES:n työajanseurannasta. TES-sääntöjen lisäksi järjestelmään tehtiin yrityskohtaisia sääntöjämme. Nepton integroitiin palkkaohjelmaamme ja käyttöönotto tapahtui aikataulussa. Sittemmin olemme vaihtaneet palkkaohjelmamme uuteen, ja integraatio hoidettiin jälleen Rauhalan puolesta sujuvasti, kertoo Österman.

   

  Raporttien haku nopeutui ja helpottui

  - Nepton on tuonut meille hyötyjä. Työntekijöiden näkökulmasta katsottuna tyytyväisiä ollaan mobiilikirjaamiseen ja siihen, että oman leimaushistorian sekä kertymät näkee helposti ja niitä pääsee muokkaamaan. Prosessi on heille läpinäkyvä, kuvaa Etapin biokaasulaitoksen laitospäällikkö Panu Kanamäki. 

  - Aikaisemmin raporttien haku oli työlästä, tietoja piti lisätä ja muutella käsin. Koska työajanseuranta liittyy ihmisten palkanmaksuun, on tärkeää, että prosessi toimii selkeästi. Neptonista erilaisten raporttien haku on nopeaa ja helppoa. Kukaan – niin kenttä-, laitos- kuin toimistotyöntekijöistä – ei vaihtaisi vanhaan, toteaa Österman.

   

   

  "Esimiehet ovat tyytyväisiä Neptonin työajanseurantaan, sillä alaisten työaikakirjaukset näkee selkeästi ja asioihin pystyy reagoimaan nopeasti. Myös työntekijät ovat tyytyväisiä helppoon kirjaamiseen, läpinäkyvään prosessiin ja muokkausmahdollisuuksiin."

  Panu Kanamäki | laitospäällikkö | Lakeuden Etappi Oy

   

  "Työajanseurannassa manuaalisen työn määrä on vähentynyt merkittävästi, sillä Neptonissa on toimivat raportointimahdollisuudet. Nepton on integroitavissa palkanlaskentaohjelmiin ja integraatiot hoituvat Rauhalan toimesta tehokkaasti."

  Liisa Österman | taloussihteeri | Lakeuden Etappi Oy

  Olisiko työajanhallinnan oppaasta apua pohdintojesi tueksi?

  Toimiva tyoajanhallinta opas

  Miten työajanseuranta kannattaa järjestää? Mitä Suomen Laki sanoo työajanseurannasta? Millaisia ovat nykyaikaiset järjestelmät? Mm. näihin kysymyksiin vastaamme oppaassa.

  Opas on maksuton ja sen lataaminen ei sido sinua mihinkään.

  Lataa opas

   

  Tietosuoja