Visma.net ERP skaalautuu yritysten tarpeisiin

Hydro on kokonaisvaltainen alumiiniyritys, jolla on 35 000 työntekijää 40 maassa kaikilla mantereilla. Se yhdistää toiminnassaan paikallisen osaamisen, maailmanlaajuisen tavoitettavuuden ja ainutlaatuiset tutkimus- ja kehitysmahdollisuudet.

Primaarialumiinin, valssattujen ja suulakepuristettujen tuotteiden sekä kierrättämisen lisäksi Hydro louhii bauksiittia, jalostaa alumiinioksidia ja tuottaa energiaa. Näin se on ainoa koko arvoketjun mitalla toimiva maailmanlaajuinen alumiinialan yritys.

Pääkonttori sijaitsee Norjassa. Hydrolla on yli vuosisadan kokemus uusiutuvasta energiasta, teknologiasta ja innovoinnista ja yritys on sitoutunut vahvistamaan asiakkaidensa ja yhteisöjen elinkelpoisuutta sekä muokkaamaan tulevaisuutta kestävämmäksi innovatiivisilla alumiiniratkaisuilla.

Hydron toimisto Etelä-Suomessa aloitti toimintansa Suomen markkinoilla syyskuussa 1974 ja huolehtii alumiinisten suulakepuristustuotteiden ja rakennusjärjestelmien myynnistä ja jakelusta. Espoon toimistossa työskentelee 11 henkilöä.

  Toiminnanohjausjärjestelmän tulee tukea yrityksen prosesseja

  Hydron entinen toiminnanohjausjärjestelmä oli tullut tiensä päähän ja järjestelmän tuki oli päättymässä. Yrityksen oli pohdittava jatkoa.

  Vanhan toiminnanohjausjärjestelmän rinnalla Hydrolla jouduttiin käyttämään monia muita apuohjelmia, jotta yrityksen rutiinit saatiin hoidettua. Esimerkiksi ostotilausten tekeminen vanhalla ohjelmalla oli mahdotonta. Tavoitteena oli saada yksi ratkaisu, jolla voitaisiin hoitaa mahdollisimman paljon. 

  - Käännyimme Rauhalan puoleen, sillä aiemman yhteistyön pohjalta Rauhala tunsi tarpeemme, kuvaa alkutilannetta Hydron toimitusjohtaja Henrik Lindén.

  - Rauhalasta löytyy vuosikymmenten kokemus ERP-asioista ja oli äärimmäisen helpottavaa, että asiantuntijan avulla pystyimme selvittämään Visma.net ERP -järjestelmän sopivuuden tarpeisiimme, kertoo Lindén.

  Visma.net ERP on pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä, joka ei vaadi raskaita asennuksia tai kalliita lisenssejä. Pilviominaisuuksiin Hydrolla ollaan Lindénin mukaan tyytyväisiä:

  - Pilvipohjainen ratkaisu sopi parhaiten tarpeisiimme, koska konsernissamme tapahtuu nopeallakin tahdilla muutoksia ja pilviohjelmat mukautuvat niihin paremmin. On myös mainittava, että yrityksemme oli kyber-hyökkäyksen kohteena alkuvuodesta, mutta pilviratkaisu toimi moitteettomasti samalla kuin paikallisesti asennettuja palvelinpohjaisia järjestelmiä palautettiin jopa kuukausia.

   

  Toiminnanohjausjärjestelmän vaihto oli odotettu uudistus

  - Käyttöönottovaiheessa Rauhala toimi joustavasti. Lyhyelläkin varoitusajalla saimme sovittua päiviä, jolloin asiantuntija tuli toimistollemme aivan paikanpäälle. Oli hienoa, että käyttöönottoon ei tullut pitkiä odotuksia tai taukoja, kuvaa Hydron Customer Support Susanne Niska.

  Susanne iloitsee siitä, kuinka Visma.net ERP järjestelmä on otettu talossa vastaan hyvin ja järjestelmänvaihtoon on suhtauduttu positiivisesti:

  - Meidän piti kääntää ajatusmaailma pois vanhasta, mutta olimme kaikki valmiita siihen, sillä vanha ohjelma ei palvellut tarpeitamme. Kaikki halusivat eroon vanhasta tavasta. Nyt kaikki toiminnot ovat yhdessä ohjelmassa.

  Sekä Henrik että Susanne ovat yhtä mieltä siitä, että parasta Rauhalan palvelussa on joustavuus ja henkilökohtainen asiakaspalvelu.

   

   

  hydro-1

  "Visma.net ERP on käyttäjäystävällinen järjestelmä, joka tehostaa yrityksen rutiinien hoitoa. Rauhalan asiantuntijat ovat ERP-ammattilaisia. Palvelu on kasvollista ja asiakasta kuuntelevaa."

  Henrik Lindén | toimitusjohtaja | Hydro Extrusion Finland Oy

   

  Pohdinnassa toiminnanohjausjärjestelmän vaihto?

  ERP-järjestelmän valinta -oppaasta löydät avun

  ERP jarjestelman valinta opas

  • Milloin järjestelmän vaihtoon on syytä ryhtyä?
  • Oikea oppinen järjestelmän valinta
  • ERP-järjestelmien vertailu

   

  Tietosuoja