Yrityksen IT:n ulkoistaminen toi Unicolle turvaa arkeen

Unico Finland Oy suomalainen perheyritys, joka valmistaa kolmannessa polvessa verhoiltuja huonekaluja, kuten sohvia, lepotuoleja, mekanismituoleja sekä sänkyjä ja patjoja. Tuotteissa korostuu tyylikkyys, laadukkuus ja kotimainen käsityö. Yrityksen omistavat yrittäjäveljekset Petri ja Pasi Saarinen. Unicolla on Suomessa neljä eri tehdasta kolmella paikkakunnalla: Lapualla, Kankaanpäässä ja kaksi Kauhavalla. Yritys työllistää 115 henkilöä, liikevaihto vuonna 2020 oli n 20 M€ ja tehtaiden toimitilat ovat yhteensä 47 000 m2.

  Toimiva yritys-IT mahdollistaa sujuvan liiketoiminnan

  Unicolla tietotekniikka on merkittävässä roolissa. Yritys käyttää toiminnanohjausjärjestelmää, jonka yhteyteen on vuosien aikana liitetty lukuisa joukko esimerkiksi palkkahallintoon, raportointiin ja logistiikkaan liittyviä järjestelmiä. Toiminnanohjauksen ympärille rakennettu IT-infra muodostaa suuren kokonaisuuden, joka koskettaa laajasti eri henkilöstön jäseniä ja tarjoaa tärkeää informaatiota päätöksenteon tueksi.

  - Mikäli jokin IT-ongelma napsahtaisi kohdalle, olisi kyse pienelläkin aikajänteellä merkittävistä rahallisista menetyksistä. IT:n tärkeys yrityksellemme on vain kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana, kuvaa Unicon toimitusjohtaja Pasi Saarinen.

  Aikaisemmin Unicolla tietotekniikan kokonaisuudesta vastasi yksi henkilö, jonka osaaminen suuntautui kuitenkin enemmän toiminnanohjauksen puolelle kuin koko IT-infran hallintaan. Yrityksen IT:n ulkoistaminen oli ajankohtaista ja Unicolla ryhdyttiin kartoittamaan vaihtoehtoja laajemman osaamisen saavuttamiseksi. Mukaan vertailuun otettiin useampi palveluntarjoaja.

  - Alusta asti muutamat tekniset toteutustavat olivat meillä selkeinä mielessä. Esimerkiksi palvelimien uudistus oli tarpeen, mutta halusimme samalla säilyttää ne yrityksemme omissa laitetiloissa, kertaa Saarinen ja jatkaa:

  - Rauhala oli entuudestaan nimenä meille tuttu, mutta vertailussa pääsimme tutustumaan yritykseen tarkemmin. Hyvin pian Rauhala OnCloud tuntui sopivalta IT-kumppanilta Unicolle. Alusta asti yhteistyö tuntui selkeältä ja olimme samalla sivulla ulkoistamisen suhteen.

  Kun päätös yhteistyöstä oli tehty, lähti Saarisen mukaan IT:n siirto Rauhalan hallintaan mukavasti, nopeasti ja aikataulussa eteenpäin. 

   

  Rauhala OnCloudista IT-palvelut kokonaisratkaisuna asiakkaille

  Rauhala OnCloud tuottaa Unicolle IT-infra, tietoturva ja Microsoft 365 -palvelut kaikille eri tehtaille. Saarinen kuvaa yhteistyötä toimivaksi:

  - Meillä on yksi kumppani, jonka kautta teemme laitehankinnat sekä IT-infran ylläpidon ja siihen liittyvät toiminnot ja huollot. Kokonaisuus on selkeä. Rauhala myös aktiivisesti kertoo tarpeelliset parannukset. Voin luottaa siihen, että asiat hoidetaan ja minun ei tarvitse ymmärtää teknisiä yksityiskohtia.

  Saarinen iloitsee erityisesti siitä, että Unicolla on Rauhalassa selkeät yhteyshenkilöt, joihin on helppo olla yhteydessä ja jotka tuntevat yrityksen tilanteen. Näin asioiden hoitaminen on jouhevaa ja ylimääräistä aikaa ei kulu selittämiseen ja perehdyttämiseen.

  - Suurin hyöty IT:n ulkoistamisessa on se, että saamme henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua silloin, kun sitä tarvitsemme. Olen tyytyväinen Rauhala OnCloudilta saamaamme palveluun.

   

  "Suosittelen Rauhala OnCloudia yrityksen IT:n ulkoistamisen kumppaniksi. Toimiva tietotekniikka on tärkeä osa sujuvaa liiketoimintaa. Rauhala OnCloudin palvelu on asiantuntevaa, kasvollista, joustavaa ja ajaa yrityksemme etua. Meillä on yksi taho, jonka puoleen on helppo kääntyä IT-asioissa. "

  Pasi Saarinen | toimitusjohtaja | Unico Finland Oy

   

  Unico-logo-avainlippu-black-1

   

   

  Pohdinnassa yrityksen IT:n ulkoistaminen?

  Täytä viereinen lomake ja kartoitetaan, voisimmeko olla avuksi.

  Tietosuoja