Digitaalinen ja automatisoitu Fennoa

Tehy ry perustettu 1982 ja on Suomen suurin sosiaali -, terveys ja kasvatusalan koulutettujen ammattijärjestö yli 160 000 jäsenen yhteisö ja edunvalvoja. Tehyyn kuuluu yli 200 ammattiosastoa, jotka hoitavat edunvalvontaa.

  Tehy otti käyttöön taloushallintoon digitaalisen ja automatisoidun Fennoan

  Tehyn organisaatio pitää sisällään useita liittoja, kolme osakeyhtiötä joista yksi kiinteistöosakeyhtiö ja yksi säätiö. Fennoan käyttöönotosta vastasivat talousjohtaja Tuovi Kuisma sekä kirjanpitäjä Laura Aarnio.

   

  Pilvipalvelu tärkeä valintaedellytys

  Pilvipalveluna toimivan ohjelmiston merkitys meille on suuri, koska meillä on käyttäjiä ympäri Suomea, jolloin selainpohjainen ohjelmisto oli ehdoton edellytys. Edellinen ohjelmamme ei ollut selainpohjainen ja tekniikaltaan vanhentunut, lisäksi raportointi ja monet muut ominaisuudet edellyttivät parempaa ketteryyttä kuin mitä ohjelmisto tarjosi.

  Kun lähdimme käymään eri vaihtoehtoja läpi, Fennoa oli yksi Taloushallintoliiton esille nostamista varteenotettavista ohjelmistoista. Teimme netin kautta vertailuja ohjelmistojen kesken ja osallistuimme myös moniin ohjelmistoesittelyihin. Meille edellytys oli myös, että kaikkien osioiden tulee löytyä samasta ohjelmasta ja ne keskustelevat keskenään ajantasaisen tiedon saamiseksi Tuovi kertoo.

  Rauhala Yhtiöt Oy:n kanssa aloitimme kartoituksen Fennoasta. Heidän myyjänsä oli aktiivinen ja ammattitaitoinen, hän otti selvää asioista, mikäli vastausta ei ollut heti antaa kysymyksiin. Myös se, että Rauhala on suomalainen perheyritys, oli meille pelkkää plussaa. Heti alusta asti yhteistyömme alkoi erinomaisesti, paikalla oli aina oikeat henkilöt vastaamassa esille tulleisiin askarruttaviin tilanteisiin, kommentoi Tuovi.

   

  Fennoan käyttöönotto

  Ohjelman peruskäyttöönotto sujui ongelmitta, vastaan tuli joitain suurten massojen käsittelyn aiheuttamia poikkeusratkaisuja, jotka saatiin ratkaistua eri yhteistyötahojen kanssa, esimerkiksi Avalosys Oy ja OWS Finland Oy. On hienoa, että OWS Finland Oy löytyi yhteistyötahoksi samasta Rauhalan konsernista, tiedonvaihto on ollut sujuvaa ja joustavaa osapuolien välillä.

   

  Rauhalan asiakaspalvelu

  Rauhalasta on apu löytynyt kaikkiin esille nousseisiin kysymyksiimme. Ja apu on ollut myös nopeasti saatavilla Rauhalan asiakaspalvelusta, kertoo Laura. Palvelupyyntöihimme on reagoitu välittömästi ja olemme voineet luottaa siihen, että ne on otettu heti käsittelyyn eikä ole tarvinnut jonotella tai miettiä löysikö viestini perille, kiteyttää Laura yhteistyötä Rauhalan kanssa.

   

  "Fennoa oli yksi Taloushallintoliiton esille nostamista varteenotettavista ohjelmistoista. Meille edellytys oli, että kaikkien osioiden tulee löytyä samasta ohjelmasta ja ne keskustelevat keskenään ajantasaisen tiedon saamiseksi."

  Tuovi Kuisma talousjohtaja | Tehy ry

  Tehy

   

   

  Katso webinaaritallenne:
  Digitaalinen vai sähköinen taloushallinto?

  Opaskuva_digitaalinen_taloushallinto

  Webinaaritallenteesta saat tietoa digitaalisen ja sähköisen taloushallinnon eroista. Nykyaikaiset kirjanpito-ohjelmat ovat ottaneet valtavan digiloikan verrattuna perinteisempiin järjestelmiin. Monet ennen manuaalista työtä vaatineet rutiinit on automatisoitu ja järjestelmä hoitaa ne puolestasi.

  Täytä viereinen lomake ja siirry tallenteeseen.

   

  Tietosuoja