Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • IT- ja tietohallintopäällikkö – Onko konesali ratkaisu ongelmiisi?
7.2.2019 11:20

IT- ja tietohallintopäällikkö – Onko konesali ratkaisu ongelmiisi?

Yrityksen IT-vastaavana toimenkuvaasi kuuluu luultavimmin paljon myös muitakin kehitystehtäviä. Nykypäivänä yrityksen tietotekniikka ja tietohallinto ovat laaja ja moniulotteinen kokonaisuus. Saatat kokea, ettei aikasi riitä kaikkeen, mitä ylläpidoista, asennuksista ja tietoturvasta pitäisi hoitaa. Haluaisit mahdollisesti keskittää fokuksesi tarkemmin kehitystehtäviin.

Konesali tarjoaa kapasiteettia ja virtualisoitua palvelintilaa yrityksellesi. Seuraavassa tuomme esille muutamia IT:n ja tietohallinnon kokemia haasteita ja sen, miten konesaliratkaisuilla voidaan ongelmiin vastata.

 

Etäyhteydet ja IT:n epätasalaatuisuus

Yritykselläsi saattaa olla monta toimipistettä ja/tai etätyöntekijöitä. Todennäköisesti palvelimet sijaitsevat vain yhdessä toimipisteessä, josta etäyhteydet on rakennettava muihin toimipisteisiin. IT:n tulisi toimia tasapuolisesti ja yhtä hyvin kaikkialla. Monesti käy kuitenkin niin, että sisäverkossa järjestelmät toimivat moitteettomasti, mutta etäyhteydet pätkivät.

Konesali tasalaatuistaa yrityksen tietotekniikan kaikille toimivaksi kokonaisuudeksi ajasta ja paikasta riippumatta. Konesalin avulla pystyt tarjoamaan koko yrityksellesi sujuvan käyttökokemuksen. 

 

Päivitykset ovat työläitä ja niiden hallinta on vaikeaa

Saatat kokea järjestelmien päivittämisen työlääksi. Joudut käyttämään paljon aikaa päivitysten hallintaan, mutta siitä huolimatta talon sisällä saattaa olla monta eri järjestelmäversiota käytössä.

Konesalissa päivitykset tehdään yhteen paikkaan ja ne ovat automaattisesti kaikkien käytössä.

 

IT:n päivittämiseen ei ole budjettia ja hommat pyörivät vanhoilla laitteilla

Usein yrityksen IT-laitteiden kohdalla nuukuus iskee jossain kohtaa. Palvelinta ei viitsitä päivittää, koska hyvinhän kaikki on vanhallakin vielä rullannut. Tiedät kuitenkin itse, että vanhat laitteet ovat uhka liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiselle.

Konesalissa sinun ei tarvitse huolehtia ja budjetoida laitteiston päivitystä. Voit olla varma, että palveluntarjoaja huolehtii laitteiston nykyaikaisuudesta ja toimivuudesta. Käytössäsi on aina uusin teknologia.

 

Aika ei riitä tietoturvatason ylläpitoon

Myös tietoturvaan liittyvät asiat saattavat huolestuttaa sinua. Tiedät ja ymmärrät asioiden tärkeyden, mutta aika ei meinaa yksinkertaisesti riittää.

Tietoturvaa voidaan parantaa keskittämällä järjestelmät konesaliin. Konesalissa pääsynvalvonta erilaisiin järjestelmiin on paremmin valvottua. Järjestelmiin kirjautuessa myös kaksivaiheisella tunnistautumisella voidaan lisätä tietoturvaa.

 

Varmuuskopioinnin malli on epäselvä

Ymmärrät varmuuskopioinnin tärkeyden ja moninkertaisen varmentamisen periaatteen, mutta muulta työltä et ole ehtinyt hahmottamaan varmentamisen isoa kokonaisuutta selkeäksi prosessiksi. 

Konesali turvaa liiketoiminnan jatkuvuuden, sillä järjestelmät ja tiedot ovat nopeasti palautettavissa. IT-kumppanin avulla yrityksellesi luodaan varmentamisen prosessi. Voit nukkua yösi rauhassa, sillä tietojen säilyvyys ja palautus on palveluntarjoajan vastuulla. Valmiit palvelumallit ovat nopeat ja helpot ottaa käyttöön. 

 

Luotettavan IT-kumppanin löytäminen ja hinta arveluttaa

Tärkeää on kiinnittää kartoitusvaiheessa huomio siihen, ettei palveluntarjoaja myy ylimääräistä konesalikapasiteettia, vaan kapasiteetin määrä pidetään järkevänä ja optimoidaan käyttötarpeen mukaan. Oikein mitoitettu kapasiteetti takaa sen, että IT pyörii ja vain siitä, mitä käytät. 

Kannattaa kysyä kumppanilta vielä myös yhteydenpito- ja asiakastukikäytänteistä. Näin sinunkin on helpompi pitää johtoporras mukana ja tietoisena yrityksen IT:stä ja vakuuttaa heidät siitä, että hoidat tietotekniikan esimerkillisesti.

 

Mistä lisäapua?

Lataa maksuton opas IT:n ja tietohallinnon ulkoistamisesta. 

IT ulkoistaminen-1
  • Mitä sillä tarkoitetaan?
  • Mitkä ovat käytännön stepit?
  • Ulkoistustrendejä

Lataa opas

 

 

Lue myös nämä blogimme:

 

Takaisin blogiin