IT-ulkoistuspalvelut – Koivupuisto Oy:n kokemuksia

Koivupuisto Oy on vuonna 1971 perustettu valmisvaatteita ja kodintekstiilejä maahantuova tukkuliike. Perusperiaatteena on, että Koivupuiston asiakkaat saavat kaiken saman katon alta luotettavasti, helposti ja nopeasti. Seinäjoelle perustettu perheyritys toimii jo toisessa sukupolvessa, kun vuonna 2001 vetovastuu siirtyi yrityksen perustajilta, Sulo ja Helena Koivupuistolta, heidän pojilleen, Mika ja Hannu Koivupuistolle.

  Yrityksen tietotekniikan siirtäminen omasta hallinnasta ammattilaisille

  Yrityksen tietotekniikan voi kokeilla järjestää itse. Usein kuitenkin IT-ulkoistuspalvelut ovat kaikkein paras vaihtoehto. Tämän askeleen myös Koivupuisto Oy päätti ottaa.

  Ennen ulkoistusta Koivupuisto hoiti pääsääntöisesti itse yrityksen tietotekniikan. Toimitusjohtajana toimiva Mika Koivupuisto kertoo, kuinka esimerkiksi yrityksen omaa palvelinta yritettiin ylläpitää, mutta oma osaaminen loppui nopeasti häiriötilanteissa. 

  - Yrityksellämme oli tarve järjestää IT nykypäivän tasolle. Pilvipalveluiden kautta halusimme lisätä etätyömahdollisuuksiamme. Myös oikein hoidetut tietojen varmistukset olivat kehityslistalla. Tehtyämme selvitystyötä, huomasimme, ettei meidän kannattanut ryhtyä itse pähkäilemään asian kanssa. Halusimme ammattilaiset asialle, kuvaa Koivupuisto. 

  IT-järjestelmät ovat kaikki kaikessa. Jos ne eivät toimi, pysähtyy moni liiketoiminta lähes kokonaan. Tämän allekirjoittaa myös Koivupuisto:

  - Jos yrityksemme tietotekniikka ei toimi, emme oikeastaan voi tehdä mitään. Ongelmatilanteissa meillä oli muutama tukitaho, jonka puoleen pystyimme kääntymään, mutta apua ei saanut ns. reaaliajassa. Usein ongelman korjaaminen saattoi viedä muutaman päivän. Tarve olisi kuitenkin ollut nopealle avulle.

  Yhteistyö Rauhalan ja Koivupuiston välillä alkoi toiminnanohjausjärjestelmän siirtämisestä Rauhalan tarjoamaan sovelluspalveluun. Tietotekniikan kokonaisvaltaisen hallinnan siirtäminen Rauhalaan oli luonnollista jatkumoa tälle. 

   

  IT-ammattilainen tietää, mitä ja miten asiat saadaan tukemaan liiketoimintaa ja tunnustaa myös sen, mitä ei kannata tehdä

  Koivupuistossa etsittiin avaimet käteen -ratkaisua. IT haluttiin saada käyttöön valmiina ja luotettavasti toimivana kokonaisuutena. Yhteistyön alussa Rauhalan palvelusuunnittelija ja IT-asiantuntijat vierailivat Koivupuiston toimipisteellä. Yhdessä kartoitettiin tarpeet ja tarkastettiin ympäristö. 

  - Erityisen paljon pidin siitä, että Rauhalasta kerrottiin heti rehellisesti, mitkä tietotekniikan näkökulmasta voidaan toteuttaa, mitä ei kannata toteuttaa, mikä ei tule pidemmän päälle toimimaan ja missä kohti ongelmia voi esiintyä. Luottamus Rauhalaan syntyi, kertoo Koivupuisto ja jatkaa:

  - Rauhala ei myynyt meille mitään sellaista, mitä he eivät pystyneet toteuttamaan. Yhteisten keskusteluiden pohjalta Rauhalan asiantuntijat suunnittelivat toimintamallin ja aikataulun. Siirtotöiden aikana saimme riittävästi tietoa projektin etenemisestä. Hommat hoituivat hyvin!

   

  IT-ulkoistuspalvelu tuo toimintavarman yritysarjen

  - Luovuimme omasta palvelimestamme ja siirryimme Rauhalan konesaliin. Tämä itsessään oli jo suuri kehitysaskel parempaan. Rauhalan avulla olemme lisäksi saavuttaneet paremmat järjestelmien etäkäyttömahdollisuudet ja korkeamman tietoturvan tason. Suurin hyöty on kuitenkin tietotekniikan toimintavarmuus, iloitsee Koivupuisto ja päättää:

  - Myös asiakaspalvelu toimii. Rauhala reagoi tukipyyntöihimme nopeasti ja ongelmat ratkeavat hetkessä. Saamme tiedon, mistä ongelma johtui, mitä toimenpiteitä tehtiin ongelman korjaamiseksi ja mitä tehdään, jotta ongelma ei esiinny enää uudelleen. Suosittelen Rauhalan IT-ulkoistuspalvelua.

   

  "Rauhalasta saimme rehellisen ja asiantuntevan ehdotuksen siitä, kuinka yrityksemme tietotekniikka olisi järkevin järjestää. Avaimet käteen -palveluna meille toteutettu IT-ratkaisu on toimintavarma. Meidän ei tarvitse murehtia tietoteknisiä asioita, vaan luotamme Rauhalaan ja saamme sieltä aina ammattilaisten ystävällistä ja selkokielistä apua."

  Mika Koivupuisto | toimitusjohtaja | Koivupuisto Oy

  koivupuisto 

   

  Kaipaatko lisätietoa IT:n ulkoistamisesta ja siihen liittyvistä vaihtoehdoista?

  IT ulkoistaminen-1


  Lataa maksuton opas. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

  Lataa opas 

  Tietosuoja