Rauhalan blogi
22.11.2019 13:07

Kirjanpito-ohjelman monipankkiohjelma

Perinteisen kirjanpito-ohjelman kanssa on usein käytössä erillinen monipankkiohjelma, on se sitten varsinainen pankkiohjelma tai verkkopankki. Mitä jos monipankkiohjelma olisikin sisäänrakennettu kirjanpito-ohjelmaan valmiiksi? Mitä hyötyä tästä olisi?

Lyhyesti voidaan todeta, että sisäänrakennettu monipankkiohjelma automatisoi ja vähentää turhia rutiineja kirjanpito-ohjelmasta. Prosessit suoraviivaistuvat. Tarkastellaan etuja tarkemmin:

Siirrot

 • Enää ei tarvitse tehdä erillisiä siirtoja pankista esim. kirjanpitoon. Myöskään viitesuoritusten siirtoa reskontraan ei tarvitse tehdä, kaikki siirtyy automaattisesti tiliotteiden myötä.
 • Kun tiliotteet yöllä valmistuvat pankissa, siirtyvät ne pankista automaattisesti ohjelmaan.

Tiliöinti

 • Robotti tiliöi yöllä pankista tulleet tiliotteet valmiiksi, vähintään pankki- ja selvittelytileille.
 • Suoraan pankista tehtävät maksut voi tiliöidä valmiiksi. Kun siis tapahtuma menee tiliotteella maksettuksi ja vahvistetuksi, ei sille tarvitse tehdä enää mitään. Tosite muodostuu tiliotteella ja on kirjanpidossa.
 • Tiliöintisääntöjen käyttö vähentää selvitettäviä pankkitapahtumia tiliotteilla, tapahtumat kirjautuvat suoraan tiliotteelta oikein tiliöityinä kirjanpitoon saakka.

Palkanlaskenta

 • Voit myös tuoda tiedostona (esim. palkkaohjelmassa muodostetun palkanmaksun SEPA-tiedostona), lukea tiedoston palkkaohjelmaan ja saat rivitietoina maksettavat palkat palkansaajan tietojen kera valmiina pankkiin lähetettäväksi.
 • Mikäli tarvitset viitesuoritukset siirrettäväksi toiseen ohjelmaan, automatiikka toimii myös näissä siirroissa.

Myynti- ja ostolaskut

 • Jos yrityksesi tarvitsee 2-tasoisen hyväksynnän maksuille, ota ominaisuus käyttöön ja autentikointi-sovellus toimii rinnalla. Voit myös määritellä, ettei maksuaineiston muodostaja voi hyväksyä maksua pankkiin, vaan tarvitaan toisen käyttäjän hyväksyntä maksulle. Maksun hyväksynnän voi tehdä vaikka kännykällä henkilön ollessa poissa toimistolta.
 • Reskontrakohdistukset kohdistuvat suoraan tiliotteilta viitteen avulla osto- ja myyntilaskuille ja tositteina kirjanpitoon. Mitään erillisiä suorituskirjauksia tai viiteaineiston siirtoja ei enää tarvitse tehdä.
 • Myös valuuttakäsittely on mahdollista.
 • Tiliotteiden tapahtumat ovat jokainen omana tositteena. tositteella linkki ko. tiliotteen tapahtumalle. Mikäli tiliöinnissä käytettiin tiliöintisääntöä, sekin näkyy tositteella.

Arkistointi

 • Kaikki pankkitapahtumat tiliotteineen säilyvät digitaalisena arkistoituneina ohjelmassa.

Monenlaisia helpotuksia arjen pyörittämiseen pankkitapahtumien osalta, eikö totta! Enää ei tulosteta tiliotteita, tiliöidä ja kirjata kirjanpitoon niitä jälkeenpäin. Ei enää tehdä osto- tai myyntilaskujen suoritusten kirjauksia jne. Niihin kuluvan ajan voit jatkossa hyödyntää vaikka toiminnan kehittämiseen tms. Etkä tarvitse enää sitä erillistä kallista monipankkiohjelmaa :)

 

Lisätietoa ja apua

Sinua saattaa kiinnostaa:

Katso ilmainen tallenne supersuositusta webinaaristamme:

Automaatiot taloushallinnossa

Automaatiot taloushallinnossa – Onko rutiineissa järkeä?

Miten taloushallinto pitää nykyaikana järjestää? Kyseenalaista omat rutiinisi. Mitä kaikkea voidaan jo automatisoida? Voiko automaatioihin luottaa?

Katso video

 

Lue myös nämä blogit:

Takaisin blogiin