Rauhalan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Windows 7 -tuki päättyy... tai siis päättyi jo!
5.3.2020 10:25

Windows 7 -tuki päättyy... tai siis päättyi jo!

 

Kaikkien yritysten olisi pitänyt jo huomioida tämä: Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki päättyi nyt alkuvuodesta, tarkemmin 14.1.2020.

 

Mitä tämä tarkoittaa yritykselleni?

10 vuotta sitten lanseerattu Windows 7 -käyttöjärjestelmä toimii 14.1.2020 jälkeen yhä, mutta käyttöön liittyy riskejä:

Microsoft ei tarjoa päättymispäivän jälkeen päivityksiä Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Tämän seurauksena Windows 7 -tietokoneiden tietoturvan taso laskee merkittävästi;  altistuminen viruksille ja haittaohjelmille on erittäin todennäköistä. Microsoft ei myöskään tarjoa enää teknistä tukea Windows 7 -käyttäjille.

 

Miten yritykseni pitää toimia, jos se ei ole vielä reagoinut muutokseen?

Paras tapa toimia tilanteessa on päivittää tietokoneet Windows 10 -käyttöjärjestelmään tietoturvan takaamiseksi. Windows 10 toimii parhaiten uusissa PC-laitteissa, jotka ovat optimoitu ko. käyttöjärjestelmälle. Microsoft ei suosittele Windows 10 -käyttöjärjestelmää vanhoihin tietokoneisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa yrityksille laitteiden vaihtoa.

Laitteiden vaihto pystytään toteuttamaan sujuvasti ja käyttäjäkohtaisesti niin, että kaikki tarvittavat järjestelmät, tiedostot ja muut tiedot siirtyvät uudelle koneelle. Suuria katkoksia käyttöön ei tule kenellekään, kun ammattilaiset hoitavat siirtymän.

 

Mistä apua?

Rauhala OnCloud -palvelut auttavat teitä tarkistamaan tilanteen sekä tarvittaessa päivittämään tietokoneet uusiin.

Jätä yhteydenttopyyntö tai laita allekirjoittaneelle suoraan viestiä (paavo.saikkonen(a)rauhala.fi) ja katsotaan tilannetta rennosti jutellen.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Kaipaatko apua yrityksesi IT-asioihin?

Tutustu Rauhala OnCloudiin

 

 

Takaisin blogiin